Mariusz1 Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Jakiego miejsca szukać do nęcenia z wywózki na karpia o tej porze roku na dużym zbiorniku. Szukać wypłyceń(górek) czy spadków(dołków)? Mam w planie zasiadkę trzy dniową. Dno jest piaszczyste z bujną roślinnością. Serdeczne dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Według mnie woda jest już na tyle ciepła, że ryba żeruje wszędzie. Ja na Twoim miejscu jeden zestaw położył bym na wypłyceniu, a drugi na głębszej wodzie. Poszukałbym placy wolnych od roślin. Ameryki nie odkryję pisząc, że warto by było przygotować sobie miejscówkę wcześniej, nęcąc kulkami, ziarnem czy pelletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian1987 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Dobre pytanie, np. u mnie na 7 hektarowej żwirowni, karpie biorą tylko i wyłącznie z "górek", a to dlatego, że 90% karpiarzy, wywozi zestawy, nęci i przyzwaczaja rybę do tych miejsc. Podobny proceder zaobserwowałem na wielu innych łowiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian1987 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Chciałem dodać, że owa sytuacja, utrzymuje się, przez okrągły sezon. Nie ma różnicy, czy woda jest ciepła czy też zimna. Wszystko zależy od tego, do czego te karpie są przyzwyczajone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrowskijan Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Zależy od łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi