Oshee Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Witam, Mam dwie wędki Robinson i jestem z nich zadowolony. Dlatego chciałbym kupić kolejny kij tej firmy. Jaki kij polecilibyście na brzanę na Wisłę? Feeder a może jakąś karpiówkę? Wiadomo brzana to waleczna ryba. Mój budżet to 250 zł Cytuj
Merkusz Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Proponowałbym jakiś kij do max. wyrzutu 200g i długości 3.9 lub dłuższy . Nie za wcześnie na brzanę ? Cytuj
Merkusz Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 Lepiej bierze wydaje mi się w drugiej połowie sierpnia jak woda ciut chłodniejsza . Takie mam zdanie jeśli chodzi o Wisłę w Warszawie i bliskich okolicach. Kij do 200g sprawdzi Ci się także na miętusy od listopada oraz węgorze w lato oraz na małe sumy . Cytuj
Romcio.fish Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Jeśli brzany łowisz w głównym nurcie o największym uciągu i często zarzucasz w poprzek nurtu, to polecam gruntówkę Thytan Catfish 150-300 g, cena do 215 zł. Ten blank nie jest sztywny, więc to górne 300 gramów nie będzie ci przeszkadzać, a z doświadczenia wiem, że w Wiśle obciążenie 200 g w łowieniu w głównym nurcie nie jest niczym szczególnym, często się stosuje. Jeśli łowisz w spokojniejszych partiach rzeki, to szukaj czegoś do 180 g. pozdrawiam Cytuj
Merkusz Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 Jeśli brzany łowisz w głównym nurcie o największym uciągu i często zarzucasz w poprzek nurtu, to polecam gruntówkę Thytan Catfish 150-300 g, cena do 215 zł.Ten blank nie jest sztywny, więc to górne 300 gramów nie będzie ci przeszkadzać, a z doświadczenia wiem, że w Wiśle obciążenie 200 g w łowieniu w głównym nurcie nie jest niczym szczególnym, często się stosuje. Jeśli łowisz w spokojniejszych partiach rzeki, to szukaj czegoś do 180 g. pozdrawiam Moim zdaniem kij za krótki . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi