tentypej Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Witam wszystkich Potrzębuję rady bardziej doświadczonych. Za dwa tygodnie wybieram się na wakacje nad jezioro w okolicy Giżycka tj. jezioro Brożówka(obok Gołdopiwo). Mój cel to okonie oraz szczupaki na spinig. Jezioro jest raczej muliste, płytkie i bardzo zarośnięte. Rok temu łowiłem nad nim kilka razy w ostatnim tygodniu sierpnia. Efekty były kiepskie ale to mój powrót do wędkowania po latach. Próbowałem na twistery, kopytka małe i średnie, bez bocznego troku. Łowiłem głównie popołudniami w tym roku zamierzam porankami 4-10 oraz 16-22 oraz czasem w nocy. W tym roku chcę spróbować z bocznym trokiem i bez. Blachy, kopytka gumki. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu odpowiednich miejsc, wg mapy. Dodam że obydwa jeziora łączy mały "tunel" i ryby mogą sie nim przedostawać jednak człowiek, łódka się tam nie przedostanie a górą jeżdzą samochody. Myślę że mogłoby to być dobre miejsce na ustawienie sie. Prosiłbym też o rade w jaki sposób ustawić łódke do miejsca w które bedę rzucał, bokiem, przodem, tak by nie padał mój cien na łowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentypej Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placenty Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Nie masz echo?szczupak okon przy trzcinowiskach,szukaj tez podwodnych gorek,tam gdzie dno urozmaicone,podstawowa sprawa,przez internet nikt Ci noe da zlotego srodka,sam musisz to jezioro,wyprwcowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Mowisz ze mul wszedzie.... Po pierwsze patrz na ptactwo .Co robi i gdzie Lap ryby po nawietrznej , im dluzej wali wiaterek w brzeg tym lepiej., Rzucaj przyneta uniwersalna.W koncu nie wiadomo jaki tam rybostan wiec interesuje cie wszystko No ja napewno ciskalbym woblerkami No i co tam jeszcze.... no uklad trzcin tez moze pomoc. Zielsko - szukaj rdestnicy,- znajdziesz ja to i szczupaki tam beda Patrz na drobnice ,na bable zerujacych ryb dennych .... .....no jest tego ... Ten strumyk ,jaka wode niesie? skupiaja sie tam drobiazgi? Z tej mapki nic nie wynika . typowo polodowcowe jeziorko Powodzenia i wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi