Skocz do zawartości
Dragon

Produkcja woblerów

norman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuje informacji na temat produkcji domowej woblerów. Odzywał się na p.r.w (grupie dysksyjnej) człowiek który twierdził aby tu spytać, bo ktos zkopiował jego kurs. A więc pytam ma ktoś? Chodziło o jakies foremki itd. A moze ma ktos inne informacjie na temat w.w?[/scroll]

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Norman faktycznie byl taki kurs na forum

Tomka wtedy z tego co pamietam jeszcze nie bylo

A pisal go Sheryf jednak z pewnych powodow (ja do konca nie wiem jakich) wszystkie posty napisane przez Sheryfa zostaly wyedytowane i temat jest praktycznie pusty

Nie wiem czy ktos z uzytkownikow skopiowal sobie kurs - ja chcialem aby sobie to wszystko uporzadkowac bo bylo porozrzucane ale z dnia na dzien zniknal i bylo po ptokach

Troche cos tam pamietam ale pewnie nie wszystko wiec nie bede pisal bo znajac zycie to najwazniejsze szczegoly mogly mi umknac

Tyle ode mnie w tym temacie

Pozdrawiam

Napisano
A pisal go Sheryf jednak z pewnych powodow (ja do konca nie wiem jakich) wszystkie posty napisane przez Sheryfa zostaly wyedytowane
Fakt mieliśmy dokładny opis produkcji woblerów ale jak dobrze pamiętam administracja forum miała obawy co do legalnosci takiego materiału bo Sheryf kopiował znane marki woblerów.
Napisano
i dla tego skasowałem temat bo Maniek mówił to pod moim adresem

Sheryf jak już coś chcesz mi zarzucać to mów prawde,a prosiłem tylko o wykasowanie

nazw producęta woblerów Rapala i pewnie wiesz że są zastrzeżone ,oczywiście wzory.

Gość wobler129
Napisano
Sheryf jak już coś chcesz mi zarzucać to mów prawde,a prosiłem tylko o wykasowanie

nazw producęta woblerów Rapala i pewnie wiesz że są zastrzeżone ,oczywiście wzory.

maniek spokojnie. Dajcie sobie wkońcu na zgodę. Niech ktoś wyciągnie pierwszy rękę i tyle... Niech sheryf 3 dalej użytkuje Nasze forum i już nie dogryzajcie sobie...

Napisano
Niech ktoś wyciągnie pierwszy rękę i tyle... Niech sheryf 3 dalej użytkuje Nasze forum i już nie dogryzajcie sobie...

Maciku nie o dogryzanie tu chodzi a o zasady wiesz co to są zasady.

Gość wobler129
Napisano
Maciku nie o dogryzanie tu chodzi a o zasady wiesz co to są zasady.

Tak wiem co to są zasady. Ale dajcie sobie rękę na zgode. Wtedy sheryf 3 będzie mógł opisywać swoje przygody z woblerami i wtedy napewno pomoże wielu użytkownika. Bo z tego co wiem, to On chce pomóc tym, którzy zaczynają robić wobki. Niech pisze, co uważa, a jak macie inne zdanie to piszcie. Ale to nie am być na zasadzie kłutni. Tylko zwracanie uwagi, że sądzicie inaczej itd. Jeśli było tak jak Maniek mówisz, że chodziło o zasady to ok. Tylko teraz przyjmijcie tutaj sheryf 3 i pozwólcie mu pisać...

Gość Dwie_sety
Napisano

Witaj Szeryfie :grin:

Gdzieś mam na kompie zdjęcia, nie wiem czy teksty też. Ponieważ temat został wtedy wykasowany więc się nie odzywałem, bo to nie był mój temat. Myślę jednak, że warto go odnowić, a zacząć wystarczy tak:

Jeżeli wystrugałeś sobie rewelacyjny woblerek i chciałbyś go powielić zachowując wszystkie jego własności to możesz to zrobić. Pamietaj jednak, że kopiowanie wzorów firmowych zastrzeżonych patentem, znakiem towarowym itp jest niezgodne z prawem i podlega karze.

Swoje własne wobki mogę kopiować do woli, jak uważasz Szeryfie z takim zastrzeżeniem da się odnowić temat?

• 3 months later...
  • 1 year later...
Napisano

czy myślicie że woblery z modeliny działały dobrze? były by łatwe do wykonania, praktycznie dla każdego, bez użycia noża. Napiszcie co sądzicie.

Napisano
:cool: sochon masz zadanie na jutro...do sklepu po modeline... ładnie ugnieć ... nadaj odpowiedni kształt ...i napisz czy udalo sie nadać temu koszmarkowi trochę życia w wannie :twisted:
Napisano

nie da sie tak poprostu powiedzieć jak zrobić dobrego wobka a jaki powinien być to wiesz taki by daleko leciał... by kotwiczka nie plątała sie z żyłką..by kotwiczka nie zaczepiala o drugą kotwiczke...ładnie ma pracować ..być stabilny w nurcie lub podczes szybkiego prowadzenia,nie ma prawa wykładać sie na bok no i najważniejsze ma być łowny

Napisano

Daj sobie spokój z robieniem woblerów z modeliny, szkoda czasu i roboty, nic z tego nie wyjdzie, bo ten materiał się do tego kompletnie nie nadaje.

Napisano

nie nadaje sie ponieważ w woblerze musi być obciążenie które go stabilizuje i ustawia zawsze brzuszkiem do dołu pozatym srodek ciężkości wpływa na akcje z modeliny która zapewne tonie bedziesz miał z tym problem..ale to tylko moje myślenie...czekam na zdjęcie Twojego wobka

• 5 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.