norman Napisano 15 Listopada 2006 Napisano 15 Listopada 2006 Witam, poszukuje informacji na temat produkcji domowej woblerów. Odzywał się na p.r.w (grupie dysksyjnej) człowiek który twierdził aby tu spytać, bo ktos zkopiował jego kurs. A więc pytam ma ktoś? Chodziło o jakies foremki itd. A moze ma ktos inne informacjie na temat w.w?[/scroll]
tomek1 Napisano 15 Listopada 2006 Napisano 15 Listopada 2006 Zobacz to http://www.wedkowanie.org/index.php?option=content&task=category§ionid=1&id=90&Itemid=67 Bardzo fajny opis.
P Napisano 15 Listopada 2006 Napisano 15 Listopada 2006 Norman faktycznie byl taki kurs na forum Tomka wtedy z tego co pamietam jeszcze nie bylo A pisal go Sheryf jednak z pewnych powodow (ja do konca nie wiem jakich) wszystkie posty napisane przez Sheryfa zostaly wyedytowane i temat jest praktycznie pusty Nie wiem czy ktos z uzytkownikow skopiowal sobie kurs - ja chcialem aby sobie to wszystko uporzadkowac bo bylo porozrzucane ale z dnia na dzien zniknal i bylo po ptokach Troche cos tam pamietam ale pewnie nie wszystko wiec nie bede pisal bo znajac zycie to najwazniejsze szczegoly mogly mi umknac Tyle ode mnie w tym temacie Pozdrawiam
maniek Napisano 15 Listopada 2006 Napisano 15 Listopada 2006 Norman ,pytaj i stukaj do Jacka-Dwie sety.Z tego co pamiętam on jest najbardziej zoriętowany.
keri Napisano 15 Listopada 2006 Napisano 15 Listopada 2006 A pisal go Sheryf jednak z pewnych powodow (ja do konca nie wiem jakich) wszystkie posty napisane przez Sheryfa zostaly wyedytowaneFakt mieliśmy dokładny opis produkcji woblerów ale jak dobrze pamiętam administracja forum miała obawy co do legalnosci takiego materiału bo Sheryf kopiował znane marki woblerów.
maniek Napisano 18 Listopada 2006 Napisano 18 Listopada 2006 i dla tego skasowałem temat bo Maniek mówił to pod moim adresem Sheryf jak już coś chcesz mi zarzucać to mów prawde,a prosiłem tylko o wykasowanie nazw producęta woblerów Rapala i pewnie wiesz że są zastrzeżone ,oczywiście wzory.
Gość wobler129 Napisano 18 Listopada 2006 Napisano 18 Listopada 2006 Sheryf jak już coś chcesz mi zarzucać to mów prawde,a prosiłem tylko o wykasowanienazw producęta woblerów Rapala i pewnie wiesz że są zastrzeżone ,oczywiście wzory. maniek spokojnie. Dajcie sobie wkońcu na zgodę. Niech ktoś wyciągnie pierwszy rękę i tyle... Niech sheryf 3 dalej użytkuje Nasze forum i już nie dogryzajcie sobie...
maniek Napisano 18 Listopada 2006 Napisano 18 Listopada 2006 Niech ktoś wyciągnie pierwszy rękę i tyle... Niech sheryf 3 dalej użytkuje Nasze forum i już nie dogryzajcie sobie... Maciku nie o dogryzanie tu chodzi a o zasady wiesz co to są zasady.
Gość wobler129 Napisano 18 Listopada 2006 Napisano 18 Listopada 2006 Maciku nie o dogryzanie tu chodzi a o zasady wiesz co to są zasady. Tak wiem co to są zasady. Ale dajcie sobie rękę na zgode. Wtedy sheryf 3 będzie mógł opisywać swoje przygody z woblerami i wtedy napewno pomoże wielu użytkownika. Bo z tego co wiem, to On chce pomóc tym, którzy zaczynają robić wobki. Niech pisze, co uważa, a jak macie inne zdanie to piszcie. Ale to nie am być na zasadzie kłutni. Tylko zwracanie uwagi, że sądzicie inaczej itd. Jeśli było tak jak Maniek mówisz, że chodziło o zasady to ok. Tylko teraz przyjmijcie tutaj sheryf 3 i pozwólcie mu pisać...
Gość Dwie_sety Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Witaj Szeryfie Gdzieś mam na kompie zdjęcia, nie wiem czy teksty też. Ponieważ temat został wtedy wykasowany więc się nie odzywałem, bo to nie był mój temat. Myślę jednak, że warto go odnowić, a zacząć wystarczy tak: Jeżeli wystrugałeś sobie rewelacyjny woblerek i chciałbyś go powielić zachowując wszystkie jego własności to możesz to zrobić. Pamietaj jednak, że kopiowanie wzorów firmowych zastrzeżonych patentem, znakiem towarowym itp jest niezgodne z prawem i podlega karze. Swoje własne wobki mogę kopiować do woli, jak uważasz Szeryfie z takim zastrzeżeniem da się odnowić temat?
tomek1 Napisano 6 Marca 2007 Napisano 6 Marca 2007 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2118 Używaj opcji szukaj a napewno znjadziesz to co cię interesuje
Sochon Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 czy myślicie że woblery z modeliny działały dobrze? były by łatwe do wykonania, praktycznie dla każdego, bez użycia noża. Napiszcie co sądzicie.
cinek1979 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 sochon masz zadanie na jutro...do sklepu po modeline... ładnie ugnieć ... nadaj odpowiedni kształt ...i napisz czy udalo sie nadać temu koszmarkowi trochę życia w wannie
Sochon Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 nie znam sie za bardzo na produkcji woblerów, ale, możecie mi powiedzieć jaki powinien być dobry wobler.
cinek1979 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 nie da sie tak poprostu powiedzieć jak zrobić dobrego wobka a jaki powinien być to wiesz taki by daleko leciał... by kotwiczka nie plątała sie z żyłką..by kotwiczka nie zaczepiala o drugą kotwiczke...ładnie ma pracować ..być stabilny w nurcie lub podczes szybkiego prowadzenia,nie ma prawa wykładać sie na bok no i najważniejsze ma być łowny
Sochon Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 ok jutro jade do astry, kupię modelinę, kotwice i może późnym popołudniem zamieszczę foty.
Lesio Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Daj sobie spokój z robieniem woblerów z modeliny, szkoda czasu i roboty, nic z tego nie wyjdzie, bo ten materiał się do tego kompletnie nie nadaje.
cinek1979 Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 nie nadaje sie ponieważ w woblerze musi być obciążenie które go stabilizuje i ustawia zawsze brzuszkiem do dołu pozatym srodek ciężkości wpływa na akcje z modeliny która zapewne tonie bedziesz miał z tym problem..ale to tylko moje myślenie...czekam na zdjęcie Twojego wobka
krzysiekrgw5 Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Czy może ktoś wie gdzie moge znależć filmy albo opisy dobre o produkcji domowej woblerów.Byłbym bardzo wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.