AnOfDe Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Witam wszystkich i także chciałem prosić o pomoc przy woblerkach. Dostałem z 5 lat temu trochę tego ale nie potrafię się nimi posługiwać, nie wiem za bardzo który gdzie na jakiego drapieżcę. Gdyby ktoś był chętny mi pomóc zrobiłem na szybko zdjęcie kilku woblerków może ktoś wypisze coś w stylu. Ryba - numer woblera Pstrąg: 1, 5 15 Szczupak: 2,5,9 ..... Kiedyś popełniłem kilka woblerków i z tego co pamiętam to im ster szerszy tym praca bardziej agresywna, im kąt steru bardziej pionowy tym płyciej schodzi dobrze rozumuję ? Chciałbym w tym sezonie ich poużywać a nie tylko gumy i wahadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwardyBoczek Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Siemanko Nie jest to szybkie zadanie ale z pomocą strony http://www.salmo.com.pl/wybierz-przynete/ poprzypisywałem co mniej więcej by pasowało do jakiego gatunku i wychodzi tak: pstrąg potokwy- 1,8,9,14,16 boleń- 2,3,5,6,20 brzana- 7,11,13,18,19,22, kleń- 10,15,25,26 sandacz- 17,18,21, jaź- 22,25 szczupak wszystkie zależnie od humoru i brań okoń- wszystkie mniejsze tak do max.5cm według mnie reszte nr. których nigdzie nie przypisałem czyli 4 i 23 sam nie wiem do czego by je można było przypisywać ale można próbować ich na połów szczupaka. Ogólnie z tego co mi zawsze dziadek opowiadał to nigdy nie wiadomo na jaką rybkę zadziała jaki wobler dopóki nie będziesz miał ryby w podbieraku ;p Wszystko zależy gdzie będziesz wędkował i jak bo tu nawet pora dnia ma ogromny wpływ na wybór ewentualnej przynęty Ja kupując woblery kieruję się tym aby mieć ich 2 rodzaje kolorystyczne ciemniejsze i tak zwane policjanty flagowce itd. poza tym udało mi się przypadkiem zobaczyć co to za przynęta nr.7 http://www.salmo.com.pl/bullhead-2/ Jak coś pomyliłem to poprawcie mnie bo nie jestem zbyt wielkim "znawcą" Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi