Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Równie bezawaryjna i warta uwagi w tej cenie jest Robinson Admira, którą mam już trzeci sezon przy spinie do łowienie okoni i szczupaków z płytkich rozlewisk rzecznych.

Boże, kolego nie interesują mnie inne pozycje jak Dragony i Abu Garcia i coś na ich temat chciałbym się dowiedzieć.

Druga sprawa co z tym magicznym FD przy opisach kołowrotków?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość CarIvan
Napisano

Druga sprawa co z tym magicznym FD przy opisach kołowrotków

To oznaczenie że hamulec jest przedni czyli u góry kołowrotka, RD oznacza hamulec tylni, na dole. Każdy z oznaczeniem FD będzie lepszy niż RD. :wink:
Napisano

Oooo i to jes odp. na zadane pytanie :)

Dzisiaj pobawiłem się w sklepie kołowrotkiem Spro Passion, Ryobi Escusima, Abu Garcia Stamina i mam takie wrażenie, że wszystkie pracują tak samo i wyglądają BARDZO podobnie wręcz identycznie.

Bardzo spodobał mi się, Dragon Viper FD 830i i chyba się na niego zdecyduję :)

Pytanie czy kij z wklejanką czy coś sztywniejszego?

Napisano

Najpierw kup wędkę a dopiero później dobieraj do niej kołowrotek. Wklejankę stosuję się głównie do gum, innymi przynętami może Ci się zniszczyć. A co do kołowrotka to jak najbardziej dobry wybór, na twoim miejscu obejrzałbym jeszcze Ryobi Applause lub Tresor.

Najlepiej kup kij i przymierz do niego kołowrotek. Wtedy zobaczysz czy wędka jest dobrze wyważona.

Napisano
Równie bezawaryjna i warta uwagi w tej cenie jest Robinson Admira, którą mam już trzeci sezon przy spinie do łowienie okoni i szczupaków z płytkich rozlewisk rzecznych.

Boże, kolego nie interesują mnie inne pozycje jak Dragony i Abu Garcia i coś na ich temat chciałbym się dowiedzieć.

Druga sprawa co z tym magicznym FD przy opisach kołowrotków?

Temat jest na ogólnym forum, chociaż dyskusja krąży wokół Ciebie to ogólny temat jest dla wszystkich. Być może kogoś innego to zainteresuje.

Napisano

@up - kolego w porządku tylko chciałem poznać kilka opinii, nt. interesujących mnie młynków...

Ale do rzeczy po dzisiejszej wizycie w pewnym sklepie, nawiasem mówiąc (pisząc) będzie to sklep odwiedzany przeze mnie, postanowiłem porównać kilka kołowrotków i ostatecznie coś zakupić.

Kupiłem dzisiaj tani bo tani ale bardzo pasujący mi kij - Mikado Nihonto Ultralight Spin 270 c.w. 14g i porównałem sobie kilka kołowrotków, zdziwiłem się że sklep ma taki wybór.

Co do kołowrotków:

Abu Garcia Stamina 2000,

Daiwa Laguna 2000 i 2500,

Dragon Viper 830i,

Ryobi Escuma 2000,

Ryobi Arctica nie wiem który rozmiar prawdę mówiąc,

Spro Passion 730,

Robinson Quartz Pro Spin.

Pod względem ceny, jakości, rabatu jaki dostałem i paru innych czynników zdecydowałem się na Ryobi Arcticę 2000 :)

W 2 zestawie jaki sobie sprawię będzie Dragon Viper 830i :)

Dziękuję za pomoc i rady doświadczonych :)

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano
Planuje zakup kręciołka 50/50 rzeka warta oraz stawy jeziora czy model RYOBI ZAUBEZ 4000 będzie trafnym wyborem? pozdrawiam

Bardzo dobry wybór, a jeszcze lepszym byłby Slam którego masz w tej samej cenie.

Napisano

A do plecionki power pro moss green i wedki SUPER SPINING KONGER TIGER CROSS MAX 270 7-25 L który lepszy zauber4000 czy slam4000. Slam widze ze ma 6+1 a zauber 8+1 lozysk

Gość CarIvan
Napisano

Artur a co zamierzasz łowić na rzece i jakimi przynętami bo zastanawiam się czy dobór zaubera do tego kija to trafny wybór.

Napisano

Myślałem trochę o szczupaku i sandaczu. Na gumy i obrotówki. Był by to mój pierwszy zestaw spiningowy ale jak już wyczytałem jeden to nie wszystko... w dodatku buduje się dosłownie 2 km od zbiornika próba wiec trochę i tam powalczę.