oskar1985 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Koledzy i koleżanki Długo szukałem, ale niestety nic nie znalazłem... Jak wygląda interpretacja art. 27 prawo wodne w sytuacji gdy zbiornik jest pod juryzdykcją związku wędkarskiego (zbiornik jest miejski), ale jednocześnie część linii brzegowej zarządzana jest przez organizację pozarządową, która prowadzi tam wyznaczone miejsce do kąpieli z przyległymi terenami rekreacyjnymi i wypożyczalnią sprzętu wodnego. Na terenie są pomosty (dla ratowników) oraz do cumowania łódek, żaglówek, rowerków wodnych itp. Czy w godzinach otwarcia kąpieliska można wejść połowić i czy można korzystać z prywatnych pomostów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar1985 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Aha i dodać muszę jeszcze jedno, teren rekreacyjny przylega do wody, ale nie jest już wyznaczonym miejscem do kąpieli, nie mniej jednak przylega też do wyznaczonego miejsca do kąpieli na odcinku ok 100-150 metrów rozkładają się ludzie (zwyczajowo przyjęło się, że to jest miejsce do spędzania czasu nad wodą)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Nie wiem co na ten temat mówi prawo ale oprócz ustaw i przepisów jest jeszcze zdrowy rozsądek. Mi on zawsze podpowiada, żeby w czasie wędkowania omijać miejsca odwiedzane przez plażowiczów, imprezowiczów i innych miłośników 'aktywnego' odpoczynku nad wodą Pierwszy powód jest taki że ryba w takich miejscach przepłoszona a drugi że wędkowanie w takim zatłoczonym miejscu raczej nie sprawiałoby mi wielkiej przyjemności. Życzę miłego wypoczynku nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi