DAWID Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Wybieramy się z Padre na kilkudniowe pływanie Odrą w okolicach Kędzierzyna-Koźla. Będziemy tam pierwszy raz, potrzebuje informacji gdzie można zwodować ponton, zostawić spokojnie samochód czy rozbić namiot nad wodą. Będę wdzięczny za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Mam nadzieję, że nie za późno. Łódź zwodować można za stocznia w Kędzierzynie, od kilku lat jest tam przystań. Nigdy nie byłem, ale znajomi się wodowali. Nazywa się ona podajże Lasoki, więcej info w necie. Jeżeli dysponujecie małą jednostką to nie będzie problemu z wodowaniem praktycznie na całym odcinku od śluzy w dół, podobnie z rozbiciem namiotu. Brzeg niski, szeroki. Osobiście poleciłbym odcinek za ujściem Kanału Gliwickiego. Jeśli chodzi o ryby to nastawiałbym się głównie na suma, ewentualnie bolka i okonia. Nie zapominajcie, że powyżej ujścia Kanału Gliwickiego Odra "należy" do okręgu Katowice i obowiązuje dopłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 muzik21, dzięki za info Zdecydowaliśmy jednak się na inny odcinek Odry, troche wyżej. Pływać będziemy głownie za sumem, relacje zdam jak wróce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Można wiedzieć jaki odcinek? Niestety od kilku lat na odcinku Koźle-Opole zauważam zanik takich gatunków jak szczupak, sandacz, boleń. Moim zdaniem, zwłaszcza o tej porze, jedyny sensowny wybór to właśnie sum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam, Wybieram się nad Odrę na odcinek Opole-Brzeg. Czy ktoś mógłby mi podsunąć info jak stan wody i kolor? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak byłem wczoraj to woda średniej przejrzystości, jakieś 20-25cm w klatkach, w nurcie z 10cm. Generalnie brudnawa, stan odrobinę podniesiony. Łowienie odpuściłem, bo jakoś nie mam przekonania co do efektów w takiej wodzie-porzucałem trochę w pobliskim starorzeczu. W niedziele planuje pływać łódką trochę poniżej wspomnianego przez Ciebie odcinka- myślę, że do tej pory woda powinna być już prawie normalna. Zresztą będę nad wodą też jutro pewnie to dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Dzięki muzik! Jak dasz radę to daj znać jak to się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Odcinek w okolicach Krapkowic, dzisiaj popołudniu poziom podniesiony o jakieś 10cm, przejrzystość na 15cm. Do weekendu raczej się nie wyklaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi