Easy_Rider Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Witam Was! Jakie macie doświadczenia z przyrządzaniem i spożywaniem wątróbek ryb słodkowodnych i ewentualnie morskich. Wątróbki dorsza w sosie własnym jednej z firm w puszcze są wyśmienite. To skłoniło mnie do zainteresowania się ich smakiem i stroną kulinarną. Jakie są najsmaczniejsze i czym się różnią? Czy wątróbka węgorza może być w jakiś sposób szkodliwa ze względu na ichtiotoksyny, choć podobno właściwości trujące znikają w temperaturze 58 stopni Celsjusza. A co sądzicie o spożywaniu części głowy ryby - gł. chrząstek i niegorzkich jej partii? Dzięki za wszelkie informacje i sugestie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.