Skocz do zawartości
przynęty na klenia     Dragon

Wątróbki ryb słodkowodnych jako rarytas


Easy_Rider

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was!

Jakie macie doświadczenia z przyrządzaniem i spożywaniem wątróbek ryb słodkowodnych i ewentualnie morskich.

Wątróbki dorsza w sosie własnym jednej z firm w puszcze są wyśmienite. To skłoniło mnie do zainteresowania się ich smakiem i stroną kulinarną.

Jakie są najsmaczniejsze i czym się różnią?

Czy wątróbka węgorza może być w jakiś sposób szkodliwa ze względu na ichtiotoksyny, choć podobno właściwości trujące znikają w temperaturze 58 stopni Celsjusza.

A co sądzicie o spożywaniu części głowy ryby - gł. chrząstek i niegorzkich jej partii?

Dzięki za wszelkie informacje i sugestie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przynęty na klenia   Dragon

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.