eM_Si Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam! Proszę o wskazanie miejsc gdzie można połowic w Gdyni na grunt / splawik, oczywiscie w morzu. Jakieś miejsca oprócz Skweru Kościuszki? Jak wygląda sytuacja z łowieniem w porcie, gdzie można łowic w nim? Rzucać daleko / blisko? Prosze o nawet szczątkowe informace, wszystko się przyda! Z góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Odświeżę temat. Sylwestra w Gdyni spędzę. Konkretnie 30.12-02.01. Oczywiście romantyczny wypad z żoną Małżonka zgodziła się, żebym jeden raz czyli ostatni dzień roku na rybki gdzieś skoczył. Czasu niewiele. W necie wyczytałem, że w porcie na okonia można liczyć. I tu moje pytanie do osób zorientowanych w temacie. Gdzie mam uderzać na przełomie grudnia i stycznia w Gdyni na rybki? W sumie na boczny trok coś bym złowił w porcie bez porad Ale naczytałem się, że w okolicy klifu w Orłowie trocie można łowić. Okoni już się nadłubałem przez cały rok więc może ktoś coś poradzi, gdzie w okolicy Gdyni coś konkretnego połowić. Troci w życiu nie złowiłem i intryguje mnie ten temat. Jak i na co łowić żeby w Orłowie troć złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Tak jak napisałeś - plaża w Orłowie w okolicy klifu. Przynęty - wąskie daleko lecące wahadłówki i woblery bezsterowe (np Jaxon Sea Trouth Ace, Jaxon Tabias, Spinex Tramp itp) lub sztuczna mucha na klasycznym zestawie lub ze sbirulino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Byłem wtedy w Orłowie ale nic nie złowiłem. Wypróbowałem neopreny, które na gwiazdkę dostałem, parę godzin porzucałem i nic. Obok mnie jakiś miejscowy spinningował i też bez efektów. Trochę z nim pogadałem i stwierdził że grudzień i styczeń to kiepskie miesiące na wędkowanie w morzu bo troć jest w rzekach na tarle. Co innego w lutym - można już ładnie połowić troci w Orłowie. Zobaczymy czy ma rację bo w drugiej połowie lutego będę w Gdyni i mam nadzieję na pierwszą w życiu troć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi