wędkarz_26 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam Wędkarze Jestem tu nowy i mam takie pytanie. Gdzie kupujecie przypony z plecionki z włosem z hakiem 6,8 czy może robicie sami ? Łowie karpie i inne ryby karpiowate do max 5,6 kg . Moim zdaniem hak 6 jest wystarczający, natomiast patrząc na allegro przeważnie są wielkie haki nr 2. W sklepie są drogie przypony . Ostatnio dałem 12 zł za 2 przypony, a zdarzało mi się, że były źle zrobione i rwały się w rękach(pojedyncze przypadki). Czy wy też używacie takich dużych haczyków ? i gdzie kupujecie ? może jakieś linki do aukcji ? Pozdrawiam Cytuj
jony Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Gdzie kupujecie przypony z plecionki z włosem z hakiem 6,8 czy może robicie sami Ja robię sam, ale możesz skontaktować się z Miro 1956 (nick na tym forum) to zrobi Ci jakie chcesz. Cytuj
wędkarz_26 Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Ok, a Ty jakich używasz haczyków jeśli można wiedzieć ? Cytuj
jony Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Używam różnych. Kształt i rozmiar uzależniony jest m.in. od wielkości przynęty, pory roku, aktywności ryb, metody połowu itd. Cytuj
marioo Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Są na allegro za 15 zł 5 sztuk ręcznie robionych przyponów z włosem z plecionki. Nie będe podawał linka bo nie chcę reklamować. Ogólnie jest mało na allegro przyponów z hakami 6,8. Chyba większość poluje na wielkie okazy . Ja sam w sklepie nie kupuję bo są drogie, szczególnie dobrych firm, a sklep też musi zarobić . Najlepiej zrobić samemu lub kupić na allegro np z 20 przyponów i wystarcza na bardzo bardzo długo. Plecionka jest mocna, ja na jednej wędce nie zmieniałem już chyba z pół roku Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi