kovaleinen Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Witam, szukam dobrego kołowrotka z wolnym biegiem na karpie (2-6kg). Cena żeby nie przekraczała 110 zł. Mam nadzieję, że ktoś mi coś doradzi. z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian1987 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Tandem Baits KOŁOWROTEK Enforcer XT60 NOWOŚĆ2014 Mój dobry kolega łowi karpie do 5, 6kg, i obecnie używa tych kołowrotków Tandema, co prawda ma je od niedawna, bo to nowy model, ale na pierwszy "rzut oka" wyglądają solidnie i ładnie "pracują". Oczywiście, nie mam pojęcia, co będzie za jakiś czas z tymi kołowrotkami, bo to nowość na rynku, a z nowościami bywa różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzopPracz Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Jeśli wysupłasz dodatkowe 25 zł to polecam Robinson Taurus jeśli nie to dobry bedzie robinson free runner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Nie napisałeś gdzie będziesz te karpie łowił, na jakiej odległości, ile i jakiej żyłki chcesz zmieścić? Widzę że szukasz bardzo taniego kołowrotka. Jest takie powiedzenie "być zbyt biednym żeby oszczędzać". Kupisz taniochę z wolnym biegiem i zaraz lub po kilku miesiącach wydasz kolejne 110 zł na nowy kołowrotek już bez wolnego biegu. 110 + 110 i miał byś już za 220 solidny kołowrotek karpiowy z wielką szpulą(np. Okuma Distance V2, Nash H-Gun). Zapewniam Cię że wolny bieg przy takich karpiach będzie Ci całkowicie zbędny, a po 3 rybach uznasz że już Ci wolny bieg nie potrzebny, więcej z nim problemów niż pożytku(zwłaszcza w tanich kołowrotkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CarIvan Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Mistrall Energy 4000 będzie dla kolegi wystarczający, sprawdzony i dość trwały jak na młynki tej firmy, bez wolnego biegu natomiast może być Mistrall Hi-Tech 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi