pajonk Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Panie i Panowie. Noszę się z zamiarem zakupu tego kijka pod twarde przynęty, głównie woblery 8-12 cm. Łowić będę zarówno na Wiśle, jak i na wodach stojących a celem moich wypraw będzie szczupak, sandacz i ewentualnie boleń. Ktoś z Was użytkuje ten konkretny model i jest w stanie kilka słów o nim napisać? Będę wdzęczny za każdą opinię. pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Hej, mam CX-a, ale zupełnie z innej bajki, bo do 120g i 210cm, łowię nim na jerki i większe woblery, ale miałem też BX-a 270cm do 40g i nadal mam BX-a 240cm do 50g, więc wydaje mi się, że choć trochę mogę pomóc. Ogólnie Beastmastery są raczej elastyczne i uginają się pod większym obciążeniem na całej długości, więc nadają się bardziej do łowienia szczupaków. Są bardzo mocne, z resztą z tego słyną. 40-sto gramowym kijem holowałem ponad metrowego szczupaka tylko ok. 7 minut i miałem wrażenie, że ma jeszcze duży zapas mocy. Teraz o różnicach. Moim zdaniem BX-y były staranniej wykonane i sprawiały wrażenie mocniejszych. CX-y mają słabej jakości korek i nie budzący zaufania plastykowy, skręcany uchwyt. Ogólnie wieje już od nich trochę chińszczyzną... Plusem jest niższa waga. Na rynku są już DX-y, ale nie miałem ich jeszcze w rękach więc nie mogę się o nich wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEK250 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Witam używam tego kija od 2008 roku z serii AX. Długość 270cm c.w 10-30. Ogólnie kupiłem go tylko pod szczupaki i łowię z łodzi. Kijek ma moc i świetne wykonanie ( nie wiem jak nowsze modele). Na następny sezon będę chciał dokupić z serii DX tylko trochę krótszy 240. Częste promocję na te kije są w sklepie Fishing mart tylko musisz być zalogowany żeby zobaczyć przeceny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 20 Października 2014 Autor Share Napisano 20 Października 2014 Dzięki Panowie za opinie. Zdecydowałem się na zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEK250 Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Bardzo dobry zakup, posiadam CX tylko dł.3m i 50-100cw,kijek współpracuje z Penn Slammer 360,to co bym zmienił to tak jak zostało wyżej napisane, uchwyt kołowrotka, który faktycznie jest trochę plastykowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi