Unises Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Właśnie wypaliłem ostatniego papierosa w pudełku i basta. Mam nadzieję, że beż żadnych "wspomagaczy" uda się odstawić ten zły nałóg na bok Dimidium facti, qui coepit, habet – połowy dokonał, kto zaczął (Horacy) Ze swojej strony mogę polecić Ci linka do dość dobrze motywującej literatury,trochę takie masło maślane, ale skutecznie pierze beret i pomaga myśleć nieco inaczej. Jak przebrniesz to będzie dużo łatwiej. https://pebx.pl/t/carr-allen-latwy-sposob-na-rzucenie-palenia.1255489/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Ja właśnie rzucam... lecę na desmoxanie i rzeczywiście nie czuję takiego ciśnienia jak zwykle ale coś mnie uczulać zaczyna chyba cholerstwo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Ja nie palę czwarty rok. Wydaje mi się, że jeśli chce się rzucić palenie to z dnia na dzień, nie kombinować z e-papierosami, ograniczaniem palenia itp. Najtrudniejsze jest kilka pierwszych dni, potem już jest łatwiej. Ale w moim przypadku względy zdrowotne zmusiły mnie do podjęcia decyzji o rzuceniu palenia. Gdyby nie one nie wiem czy dzisiaj bym nie palił... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Ja tam palę jak bumerang są momenty kiedy palę więcej a kiedy palę mniej i szczerze mówiąc jakoś to działa. Najdłużej udało mi się nie palić przez pół roku ale to przez cały czas miałem gdzieś z tyłu głowy chęć na fajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alek23 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Ja podobnie jak kolega wyżej, mam okresy, że w ogóle nie pale, a potem znowu.... i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Ja 9 lat nie paliłem. I latem znowu zacząłem, na szczęście od stycznia papierosa w gębie nie miałem, ale kupiłem elektrycznego papierosa i nawet daje radę. Ja nie kupuję liquidów smakowych bo co niektóre to podobno syf, a skąd mam wiedzieć które, więc kupuję gotową bazę, która wychodzi bardzo tanio bo 100 ml kosztuje kilkanaście złotych a wystarcza naprawdę na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zosiaa01 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Witam, ja nie wiem jak to jest palić, bo nigdy nie paliłam, więc nie wiem co to nałóg, ale mój tata palił 30 lat, i po prostu z dnia na dzień rzucił. Według mnie to dobre rozwiązanie, jednak trzeba być silnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Ja rzuciłem osiem lat temu. Po prostu któregoś dnia nie kupiłem paczki i tyle. Pierwsze trzy miesiące najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareksiec Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Witam Koleżanki i Kolegów, w życiu bym nie pomyślał, że mój pierwszy post na forum wędkarskim będzie dotyczył palenia.. Paliłem 15 lat,po dwie paczki dziennie,różne fajki radomskie extra mocne i inne takie. Nie palę od kwietnia 2000r czyli już zaraz będzie 16 lat .Motywacje były dwie:pierwsza- to weekendy,sobota,niedziela gdy później się wstawało,jadło śniadanie i pierwszy ćmik był ok.10-11( normalnie w tygodniu ,w robocie od 8 się paliło) i zacząłem sobie myśleć "cholera jak mogę dopiero o 11 zapalić to może by rzucić?",druga- to mój były wspólnik,wrócił z jakiegoś urlopu i mówi "rzuciłem palenie" ,no i to był przełom,papieros wylądował w popielniczce i już więcej nie zapaliłem.Tak jak pisała część przedmówców najgorszy był pierwszy tydzień-potem już poszło.Sukcesów dla wszystkich rzucających. A teraz wracam już do tematów wędkarskich. marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taluno Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 no ale ostatecznie chodzi jednak o motywacje... ostatnio widziałem gdzieś taką książkę co to ładnie opisuje a znajomy właśnie ją czyta i mówi że już po pierwszym rozdziale stwierdził że szlugi to g...no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagermeister Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Moja babcia rzuciła kiedyś z dnia na dzień -- to się nazywa mieć silną silną wolę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Rzucając palenie trzeba znaleźć sobie dodatkowe , absorbujące ręce zajęcie. Jeśli tego się nie zrobi to później powtarzamy latami wypracowane ruchy dłoni do ust i albo podjadamy słodycze i przekąski albo znów palimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi