fix-bud Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 To może ja o sobie. Od zeszłego roku zakochany jestem w brodzeniu,mam śpiochy pros,wodery z decathlona i dużo śmigam po wodzie. Niestety jakiś miesiąc temu zachorowałem,pojawiły się bóle pleców,katar,kaszel.Chodzę po lekarzach ,przepisują mi leki przeciw zapalne i nic.Wydałem jakieś 500zł. Znajomy powiedział mi że powinienem gulnąć spirytusu lub nalewki na spirytusie. Teraz nie mogę bo biorę antybiotyki.Siedzę w domu od kilku dni,zobczymy co bedzie po chemii antybiotykowej.. A jakie was choroby chwytają i jakie macie na nie sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 fix-bud, zmień chłopie lekarzy bo sie wykończysz dobrze ci radze, korzonki ci dokuczają to normalne przy brodzeniu w zimnej wodzie, lepiej je wylecz bo pozniej tylko zastrzyki i tak do konca zycia bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Mnie babcia straszy, że od tego siedzenia nad wodą dostanę kiedyś reumatyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Nie ma złej pogody tylko źle ubrani wędkarze, moim zdaniem jak się tej dewizy będziemy trzymać to nasz sport nie wpłynie źle na zdrowie chociaż nadwrężenie nadgarstka po kilku dniach spiningumoże dokuczać do tego tryb życia etc. Ogółem ryby- samo zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Co do przeziębień, to faktycznie nie dotyczy to wszystkich wędkarzy. Ci którzy ubierają się odpowiednio i zamiast kolejnego kołowrotka za 500ziko kupią sobie porządną bieliznę termo + ocieplane spodnie z pewnością nie ucierpią, a i pewnie złowią więcej niż ci z drogimi kołowrotkami, bo dłużej nad wodą komfortowo posiedzą Myślę, że istnieje jednak trochę chorób "zawodowych" które mogą nas dotyczyć. Pierwsze co mi do głowy przychodzi to wszelkie choroby odkleszczowe. Paru znajomych "mieszczuchów" powiedziało mi w ostatnim czasie że nigdy nie miało na sobie kleszcza. Ja z kolei co sezon coś wyciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejstar Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Podstawa to ubiór jak Koledzy piszą,jak to babcia mówiła "skarpetki załóż,bo od nóg ciągnie". Ważną rzeczą jest też postawa w jakiej brodzisz tymi godzinami.Czy masz torby na ramię,czy plecak?Najlepsze równomierne rozłożenie ciężaru. Do bólów pleców: od predyspozycji genetycznych,poprzez wiek i wykonywaną pracę w przeszłości.Czym skorupka nasiąknie za młodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi