Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To może ja o sobie. Od zeszłego roku zakochany jestem w brodzeniu,mam śpiochy pros,wodery z decathlona i dużo śmigam po wodzie.

Niestety jakiś miesiąc temu zachorowałem,pojawiły się bóle pleców,katar,kaszel.Chodzę po lekarzach ,przepisują mi leki przeciw zapalne i nic.Wydałem jakieś 500zł.

Znajomy powiedział mi że powinienem gulnąć spirytusu lub nalewki na spirytusie.

Teraz nie mogę bo biorę antybiotyki.Siedzę w domu od kilku dni,zobczymy co bedzie po chemii antybiotykowej..

A jakie was choroby chwytają i jakie macie na nie sposoby?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

fix-bud, zmień chłopie lekarzy bo sie wykończysz dobrze ci radze, korzonki ci dokuczają to normalne przy brodzeniu w zimnej wodzie, lepiej je wylecz bo pozniej tylko zastrzyki i tak do konca zycia bedzie.

Napisano

Nie ma złej pogody tylko źle ubrani wędkarze, moim zdaniem jak się tej dewizy będziemy trzymać to nasz sport nie wpłynie źle na zdrowie :D chociaż nadwrężenie nadgarstka po kilku dniach spiningumoże dokuczać :D do tego tryb życia etc. Ogółem ryby- samo zdrowie :D

Napisano

Co do przeziębień, to faktycznie nie dotyczy to wszystkich wędkarzy. Ci którzy ubierają się odpowiednio i zamiast kolejnego kołowrotka za 500ziko kupią sobie porządną bieliznę termo + ocieplane spodnie z pewnością nie ucierpią, a i pewnie złowią więcej niż ci z drogimi kołowrotkami, bo dłużej nad wodą komfortowo posiedzą ;)

Myślę, że istnieje jednak trochę chorób "zawodowych" które mogą nas dotyczyć. Pierwsze co mi do głowy przychodzi to wszelkie choroby odkleszczowe. Paru znajomych "mieszczuchów" powiedziało mi w ostatnim czasie że nigdy nie miało na sobie kleszcza. Ja z kolei co sezon coś wyciągam.

• 1 month later...
Napisano

Podstawa to ubiór jak Koledzy piszą,jak to babcia mówiła "skarpetki załóż,bo od nóg ciągnie".

Ważną rzeczą jest też postawa w jakiej brodzisz tymi godzinami.Czy masz torby na ramię,czy plecak?Najlepsze równomierne rozłożenie ciężaru.

Do bólów pleców: od predyspozycji genetycznych,poprzez wiek i wykonywaną pracę w przeszłości.Czym skorupka nasiąknie za młodu....