Józef Wyspiańsk Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Szkoda że nasza straż rybacka z okręgu Wałbrzych nie ma takich wyników: Jeden wędkarz łowił na siedem wędek - Z notatnika strażnika S.S.R. 31 październik 2014r. Miejsce kontroli - Zbiornik Otmuchów.. Czas akcji 7.00-14.00 Patrol SSR i PSR. Skontrolowano 5 łodzi: - łódź pierwsza - jeden wędkarz łowił na siedem wędek, na przynętę używał pięciu niewymiarowych boleni. Złowił 2 sandacze ok. 3-5 kilogramów oraz dwa szczupaki 35 cm i 40 cm. Posiadał w wiaderku pięć niewymiarowych boleni. Mandat 1000 zł.; - łódź druga - jeden wędkarz łowił na trzy wędki. Ryb nie posiadał. Mandat 300 zł; - łódź trzecia - jeden wędkarz łowił na cztery wędki. Ryb nie posiadał. Mandat 400 zł; - łódź czwarta - dwóch wędkarzy, łowili zgodnie z przepisami; - łódź piąta - jeden - wędkarz łowił zgodnie z przepisami. Ponadto: na brzegu zostały zabezpieczone cztery porzucone wędki, do dwóch z nich po ok. 40 minutach zgłosił się wędkarz który najprawdopodobniej zarzucił wędki i pojechał na noc do domu. Mandat 100 zł. Ze swej strony żałuję, że prawo nie zezwala na publikację fotografii i danych personalnych kłusowników. Dla ciekawości powiem tylko tyle, że niektórzy z nich to osoby znane i prawdopodobnie mające ambicję reprezentowania nas we władzach samorządowych. Na koniec przestroga dla „nocnych" amatorów sandacza na Zbiorniku Nysa - „panowie kłusownicy" i na was przyjdzie pora, oby jak najszybciej!!!! Z Komendantem SSR Powiatu Nysa Adamem Podgórnym rozmawiał Cytuj
suhhar Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Siema czytałem to już wczoraj, szkoda ze tak rzadko kontroluja nie wspomne o zbiornikach wałbrzyskich bo tam nigdy nie miałem kontroli, a na kozielnie pływają i wedki na wyspach z zywcem zostawiaja i sprawdzaja co kilka godzin czy sie cos nie złowiło. Nie ma sie co dziwic ze tam nie ma ryb. Cytuj
Józef Wyspiańsk Napisano 6 Listopada 2014 Autor Napisano 6 Listopada 2014 Dokładnie tak jest jak piszesz na kozielnie widziałem trzech gości łowili okonki po 15cm i wszystko trafiało do siatki dzwoniłem do komendanta straży pana Chołoty ale oni mają to głęboko w d....e wykazują się wtedy jak nie wpiszesz daty do rejestru. Cytuj
jareksm2 Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 Panie Józefie taka prośba na przyszłość o umieszczanie i zakładanie tematów w odpowiednich działach - bo robi się bałagan. To dział - łowiska ogólnodostępne - dolnośląskie Wiadomość jak najbardziej ważna, ale nie w tym dziale. Cytuj
Pilczyk Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 jareksm2, zgadzam się z Tobą, nie róbmy bigosu i mętliku i nie załadajmy stron z problemami , które leżą nam na wątrobie w pierwszych lepszych działach. Szacunek dla Pana Józefa za to co robi, ale przyłączam się do prośby jareksm2, . Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi