mikori Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Moi drodzy! Mam ogromny problem z prezentem dla taty. Uwielbia wedkowac, praktycznie codziennie to robi Miejsce osiedlenia wedkarza: rzeki oraz jeziora i zalewy. Tata mieszka na podlasiu i tylko w te rejony teraz sie "zahacza". Rodzaj wedkowania: Jezdzac z nim to lowi najczesciej na robaki, kukurydze, uzywa zanety. Zdarza mu sie tez lowic na spining. Ryby: zazwyczaj płotki, karpie, okonie, lin, karasie, amury oraz szczupaki. Co posiada: wedek mu nie brakuje i mysle, ze akcesoria "na haczyk" tez odpadaja, posiada duze pudelko z zestawem przynet. Niestety nie moge podpatrzec, czego mu brakuje, bo mieszkam za daleko... Nie zapytam go tez wprost, bo jak to tata: "Ja wszystko mam". Bardzo bym prosila o pomoc w wybraniu prezentu dla taty. Chcialabym sie zmiescic cenowo w granicach do 200zł. PS. Prosze wybaczyc nieprofesjonalne slownictwo, ale jako maluch to tata wedkowal, a my kapalismy sie. Teraz, jesli jestem w domu jezdze z nim posiedziec i potrzeszczec mu do ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Może fotel wedkarski http://allegro.pl/fotel-wedkarski-elektrostatyk-f5r-super-prezent-i4870696628.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikori Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Może fotel wedkarski http://allegro.pl/fotel-wedkarski-elektrostatyk-f5r-super-prezent-i4870696628.html Dziekuje:) Fotel dobra rzecz, ale ma jakies siodelko, czy jak to sie nazywa. Nie nosi go ze soba. Chyba dlatego, ze nie poniesie az tylu rzeczy na raz. W jednej lapie wedki w drugiej wiadro i przynety. O, siostra wpadla na scyzoryk. Pamietam, ze kiedys taki mial i uzywal. Ale czy znajda sie w nim elementy przydajace sie wedkarzom? Jest sporo rodzajow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Victorinox Fisherman Posiadam i sobie chwalę http://www.skapiec.pl/site/cat/821/comp/174113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 W jednej lapie wedki Pokrowiec na wędki , który zarzuci na plecy i wtedy druga ręka wolna na inne gadżety Od fotela wędkarskiego lepszym rozwiązaniem jest plecak z krzesełkiem . Jeśli ojciec na rybach przesiaduje cały dzień , to może jakiś termosik lub coś ciepłego z odzieży wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikori Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 W jednej lapie wedki Pokrowiec na wędki , który zarzuci na plecy i wtedy druga ręka wolna na inne gadżety Od fotela wędkarskiego lepszym rozwiązaniem jest plecak z krzesełkiem . Jeśli ojciec na rybach przesiaduje cały dzień , to może jakiś termosik lub coś ciepłego z odzieży wędkarskiej. Rany, nie spodziewalam sie takiego odzewu i ogromu pomyslow! Termosik posiada Z pokrowcem na wedki, znajac mojego tate, ktory uwielbia minimalizm, ucieszy sie, ale zostawi w garazu. Dziekuje Panu wyzej za model scyzoryka! I zaraz juz sprawdzam te plecaki z krzeselkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Latem przydają się okulary polaryzacyjne Zawsze możesz kupić dla niego odzież. Nawert sygnowaną logiem tego forum w sklepiku na stronie Może dobre butty jeśli wękduje również w zimniejszych porach. Dodatkowo na forum temat prezentów pojawia się regularnie. Możesz poszukać co wcześniej było proponowane innym szukającym prezentów świątecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikori Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Juz wlasnie czytalam, ale pytania padaly tylko "co kupic wedkarzowi?", bez zadnych dodatkowych specyfikacji ze strony poszukujacego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 uwielbia minimalizm To dokładnie jak ja jednak pokrowiec na wędki to fajna sprawa , nie musisz wcale kupować 3 komorowego - wystarczy jedno - jeśli ojciec jest minimalistą , to tak jak ja bierze jedną wędkę i małą torbę na akcesoria . Pokrowiec posiada kieszenie ,w których można umieścić jakieś drobne przedmioty ,typu haczyki ,ołów itd. ma kieszeń na podpórki czy też podbierak - dodatkowo też chroni wędkę podczas transportu w aucie na rowerze , no i podczas przedzierania się przez ''kszaczory'' na łowisko masz dodatkowo wolne ręce. Krzesełko z plecakiem też fajna sprawa , nie potrzebujesz wtedy wiaderka , wygodniej się siedzi , no chyba że ktoś nie używa siatki wędkarskiej do przechowywania złowionych ryb ,to wtedy wiaderko jest'' dwa w jednym'' Jest dużo rzeczy przydatnych w wędkarstwie - a to okulary , parasol czy płaszcz jak pada , w chłodniejsze dni przyda się czapka czy rękawice , że o ciepłych skarpetach w gumowcach nie wspomnę Liczy się to że pamiętamy o bliskiej osobie , a nie prezent za ileś tam $ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikori Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 uwielbia minimalizm To dokładnie jak ja jednak pokrowiec na wędki to fajna sprawa , nie musisz wcale kupować 3 komorowego - wystarczy jedno - jeśli ojciec jest minimalistą , to tak jak ja bierze jedną wędkę i małą torbę na akcesoria . Pokrowiec posiada kieszenie ,w których można umieścić jakieś drobne przedmioty ,typu haczyki ,ołów itd. ma kieszeń na podpórki czy też podbierak - dodatkowo też chroni wędkę podczas transportu w aucie na rowerze , no i podczas przedzierania się przez ''kszaczory'' na łowisko masz dodatkowo wolne ręce. Krzesełko z plecakiem też fajna sprawa , nie potrzebujesz wtedy wiaderka , wygodniej się siedzi , no chyba że ktoś nie używa siatki wędkarskiej do przechowywania złowionych ryb ,to wtedy wiaderko jest'' dwa w jednym'' Jest dużo rzeczy przydatnych w wędkarstwie - a to okulary , parasol czy płaszcz jak pada , w chłodniejsze dni przyda się czapka czy rękawice , że o ciepłych skarpetach w gumowcach nie wspomnę Liczy się to że pamiętamy o bliskiej osobie , a nie prezent za ileś tam $ Pozdrawiam. Wlasnie dostalam bure od brata odnosnie pokrowca i tego krzeselka... Powiedzial, ze 3 metry od samochodu bez sensu ojcu nosic futeral, bo wedki w aucie maja swoje specjalne miejsce Wiec znow ta cholerna reka i krzeselko odpada. Nie no, to smieszne jest. Moj tata jest juz nieco starszy i nie wychodzi w niepogode Oczywiscie, ze sie liczy gest, tylko chcialabym trafic idealnie w jego gusta (ale jestem kobieta). Poza tym tata ma rowniez w wigilie urodziny, wiec to podwojne dla nas swieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myy Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 A może dobrym pomysłem będzie bon podarunkowy do jakiegoś sklepu wędkarskiego ? wtedy tato sam sobie wybierze co będzie do interesowało. Albo może jakiś porządny termos, w którym tato będzie mógł zabierać sobie kawę lub herbatę na wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikori Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Termosik posiada:) Z bonami podarunkowymi fajnie by bylo, naprawde. Tylko moj dom rodziny znajduje sie w bardzo malej miejscowosci, sa tam 2 sklepy wedkarskie i raczej bonow nie rozdaja, nawet nie bede mogla tego sprawdzic, kontaktu przez internet do nich nie ma Zdecydowalam sie na scyzoryk! Dziekuje wszystkim za udzial i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi