Shrek Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Zadam może dziwne pytanie - ale chyba można tak zrobić. Mieszkam w Warszawie i tu czasami chcę wybrać się nad wodę i powędkować więc opłacam tu składkę okręgową. Jednak często wyjeżdżam w rejony które oddział mazowiecki nie ma porozumień. Koszt opłaty za wędkowanie za dzień czy za tydzień jest duży. Jednak licząc opłaca się opłacić roczną opłatę okręgową tam gdzie wyjeżdżam a i tamten okręg ma sporo podpisanych porozumień i wychodzi na to, że prawie 3/4 polski miałbym załatwione. Ale czy tak wolno? Koło w mazowieckim - mam i wybrałem koło w rejonie gdzie często przebywam - bo tam mam działkę i tam płacę za nią podatki. Czy to dozwolone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Możesz należeć do dowolnego koła w dowolnym okręgu, niezależnie od miejsca zamieszkania. Ja przez długi czas należałem do koła w Legnicy, chociaż nigdy w życiu tam nie byłem. Powód był taki, jak w Twoim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Właśnie - ale mi chodzi czy można należeć do dwóch kół. Chodzi mi o podpisane porozumienia. Tak jak podałem - np do mazowieckiego oraz do np. Lubelskiego. Mazowieckie bo tu mieszkam i mogę wyskoczyć autobusem na rybki a Lubelskie bo tam często jeżdżę. Lubelskie ma podpisane porozumienie z większością południowych okręgów. Spojrzałem na tę Legnicę - wygląda na super sprawę - mają bardzo szeroko rozwinięte porozumienia. Tylko tu mnie boli bo mazowieckie jakoś takie odosobnione. Tak więc - czy mogę należeć do Legnickiego i do mazowieckiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi