bolek Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Witam Potrzebuję dwóch wędek do metody gruntowej. Tu pojawiają się moje wątpliwości, gdyż chciałbym jak najbardziej uniwersalne kije. Większość wypadów to jeziora, reszta to nieduża rzeka, czasami komercja na karpia. Łowić zamierzam leszcze, liny i jak wspomniałem karpie na komercji. Ja myślę o feederze 360cm/120cw i karpiówce360cm/3lbs. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrow Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Idziesz w dobrym kierunku, karpiówkę wybrałbym trochę mocniejszą np taką do 3,5 lbs. Zawsze może trafić się jakiś tłusty karpik na komercji. Feederek jest dobry, będzie uniwersalny na jezioro i rzekę. Nada się na żywca i spokojnie sobie poradzi z dużymi rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxer Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Ja bym Ci zaproponował taki zestaw. Dwa dobre wędziska, które zaspokoją Twoje potrzeby. Karpiówka Aquarius Carp 3,6m 3,25 lbs http://allegro.pl/aquarius-carp-2-sekcje-3-60m-3-25lbs-robinson-i4804270020.html Feeder Tritium feeder 390 - 50-150g http://allegro.pl/wedka-robinson-tritium-feeder-390-50-150g-promocja-i4824118214.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Będąc na twoim miejscu wybrałbym 2 feedery. Patrząc, że głównie interesuje cię jezioro i rzeka, to właśnie feeder będzie odpowiedni. Na komercji karpiowej, po prostu używałbym feederków. Nie będzie to to samo, co w przypadku wędki karpiowej, ale feeder nie będzie tu jakąś katastrofą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzopPracz Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Tak jak kolega maxer polecę Robinson Tritium Feeder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi