hoffman Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Napaliłem się na morskie połowy, skompletowałem sobie już wędkę i kołowrotek. Teraz chyba najważniejszy element zestawu, czyli dobra plecionka. Szwagier proponował mi plećkę SeaFox, nie wiem czy to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielan Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Polecam SeaFox - to to samo co Power Pro, tzn z tych samych włókien. Jest okrągła a nie jak to często bywa spłaszczona tasiemka. Optymalna grubość 0,18 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Napaliłem się na morskie połowy, skompletowałem sobie już wędkę i kołowrotek. Teraz chyba najważniejszy element zestawu, czyli dobra plecionka. Szwagier proponował mi plećkę SeaFox, nie wiem czy to dobry wybór. Stosuję z powodzeniem Power Pro żółtą fluo około 20 lbs. Natomiast nie jestem przekonany, że plecionka jest najważniejsza. Nie mniej ważny jest niezawodny kołowrotek (ja stosuję z dużą szpulą dla szybszego wydawania żyłki po rzucie i sprawnego holowania oraz z wolnym biegiem żeby szybko i bez luzów oddawać linkę w dryfie) oraz kij dopasowany do stylu łowienia, głębokości, dryfu i ciężaru przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi