Sumek80cm Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Witam . W przyszłym roku skończę 14 lat i chciałbym już mieć kartę wędkarską . Jestem już w kolę wędkarskim 2 lata i posiadam legitymację czlonkowską . Czy mam obowiązek pisać egzamin na kartę lub co mam zrobić ? Z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Udaj się do koła i powiedz to samo co napisałeś tutaj Weź ze sobą 30zł i fotkę legitymacyjną. A wcześniej przeczytaj ze zrozumieniem regulamin amatorskiego połowu ryb, warto zapamiętać okresy i wymiary ochronne ryb, bo z tego najczęściej padają pytania na egzaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 NIe jest to trudne. Egzamin to prawie formalność i egzaminujący nie jest Twoim wrogiem a wręcz przeciwnie. Jesteś młodym wędkarzem więc zależy PZW aby takich było sporo. Naucz się podstaw. Kilka rybek, okresów ochronnych, długości i masz jak w kieszeni kartę wędkarską. Ja stary "cap" zdałem i to nie dawno i było przyjemnie i zabawnie - nawet usłyszałem małą przypowieść o rybaku i marlinie. To było miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi