Sumek80cm Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Witam . W przyszłym roku skończę 14 lat i chciałbym już mieć kartę wędkarską . Jestem już w kolę wędkarskim 2 lata i posiadam legitymację czlonkowską . Czy mam obowiązek pisać egzamin na kartę lub co mam zrobić ? Z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Filip Cytuj
maryaChi Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Udaj się do koła i powiedz to samo co napisałeś tutaj Weź ze sobą 30zł i fotkę legitymacyjną. A wcześniej przeczytaj ze zrozumieniem regulamin amatorskiego połowu ryb, warto zapamiętać okresy i wymiary ochronne ryb, bo z tego najczęściej padają pytania na egzaminie. Cytuj
Shrek Napisano 20 Grudnia 2014 Napisano 20 Grudnia 2014 NIe jest to trudne. Egzamin to prawie formalność i egzaminujący nie jest Twoim wrogiem a wręcz przeciwnie. Jesteś młodym wędkarzem więc zależy PZW aby takich było sporo. Naucz się podstaw. Kilka rybek, okresów ochronnych, długości i masz jak w kieszeni kartę wędkarską. Ja stary "cap" zdałem i to nie dawno i było przyjemnie i zabawnie - nawet usłyszałem małą przypowieść o rybaku i marlinie. To było miłe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi