Tomek_37 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Witam wszystkich jak w temacie mam mały problem z wyborem feedera moje propozycje to: DAIWA PROCASTER LIGHT FEEDER 3.90 M 120 G LESZCZOWY FEEDER CORMORAN SPECILAND 390/25-80g Mikado Ultraviolet Light Feeder 390 do 90g Wędka głównie na karasia , lina , leszcza, karpie ale średniej wielkosci gigantów to raczej sie nie spodziewam ogolnie to podoba mi sie Daiwa i ten Cormoran bo ta Mikado jakas taka slabsze wykonanie mi sie wyadaje ale chetnie poczytam propozycje kolegów mysle ze pomoga mi nad wyborem dobrego kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CarIvan Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Moim zdaniem Daiwa chyba najciekawsza, Cormoran mi jakoś nigdy nie leżał a Ultrafiolet jest zbyt giętki moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Tematów tegopodobnych są już dziesiątki. W każdym razie na małe i średnie jeziora hmm.. ten jest pierwszy. Jednak ja nie widzę potrzeby rozróżniać na wielkość jezior, tu woda stoi i tu stoi. Generalnie nie będę ci mówił, który kij lepszy, bo nawet nie wiem. Mam wrażenie, że niepotrzebnie celujesz w ciężkie feedery. 90g cw to już nielekko na wodę stojącą, a 120g to już sprzęt na jeziora za ciężki. Na wodach stojących łowi się koszykami 0-20g, a do tego wystarczy picker 30-40g cw oferując jednocześnie dużo więcej finezji. Feeder na jeziora to feeder z serii light (60-80g cw), albo picker/quiver. Temat mimo wszystko zamykam, zachęcam kontynuować tutaj: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=18282 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi