bumtarara Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Witam. Temat czysto informacyjny i przypominający. Niedługo w kołach wędkarskich odbędą się Walne Zebrania członków by podsumować rok wędkarski i ustalić zasady gospodarowania w roku następnym. Zachęcam wszystkich, którzy jeszcze nie byli na takowych. Idźcie, głosujcie, zmieniajcie. To w zasadzie jedna okazja w roku, kiedy można przepchnąć jakiś ciekawy projekt. U mnie zebranie ustalono 25stycznia, na pewno złożę relację Jeszcze raz zachęcam, IDŹCIE KONIECZNIE i zmieniajcie obraz Polskiego Wędkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Fajnie by było jak by znieśli te rejestry , które nie wiem czemu służą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Fajnie by było jak by znieśli te rejestry , które nie wiem czemu służą? Nie wiem czy wiesz, ale nie wszędzie obowiązywały w tym roku te rejestry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Tego to nie wiem , ale mnie to denerwuje nie chodzi o sam proces wypisywania , tylko po prostu za mało miejsca tylko 40 wpisów czyli teoretycznie co miesiąc trzeba by było mieć nowy rejestr ja mieszkam 300m od rzeki Ełk co dzień po pracy wolę nad rzeką siedzieć jak przed telewizorem ryby biorę tylko czasem , przeważnie wypuszczam i muszę się oglądać za siebie czy nie wyskoczy jakiś strażnik chociaż w życiu kontrolowano mnie 3 razy i nigdy na mojej rzece zostało mi miejsce na jeden wpis - znaczki dopiero po nowym roku a już na pobliskim jeziorze lód 4cm i co kurka robić? Szczupaka też można jeszcze poławiać ,wczoraj miałem jedno pudło , nie trafił w gumę w tym miesiącu złowiłem 2 i oczywiście wypuściłem , mam wolne do końca roku i dylemat - iść czy trzymać ten jeden wpis na lód? tam prędzej mogą mnie skontrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Masz rację kol.Bumtarara, tylko jest jedno ale. Co z tego że na zebraniu koła wniosek do okręgu przejdzie jak w okręgu zostanie odrzucony. Co roku chodzę na zebranie, składam wnioski poparte argumentami,np. o ochronę sandacza(zakaz połowu na żywca i trupka jak też zakaz wywożenia przynęty i połowu ze sprzętu pływającego przynajmniej do 1 czerwca) czy ochronę okonia(wprowadzenie okresu ochronnego w czasie kiedy okoń grupuje się przed tarłem).Wnioski przechodzą zdecydowaną większością głosów, ale co z tego jak w okręgu są odrzucane. Myślę że pierw należy wybrać całkowicie nowe władze aby coś się zmieniło. Oczywiście na zebranie idę i dalej będę składał wnioski, ale coraz bardziej skłaniam się do przejścia do konkurencji MZW, zwłaszcza po ogłoszeniu przez okręg nowych zasad połowu na wodach Krakowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Widze, że cisza w temacie, pewnie wszyscy na walnych siedzą To może napisze coś od siebie. U mnie w tym roku nie za dużo zmian, ale dwie ciekawe, o których warto wspomnieć. I Całkowity zakaz zabierania AMURA w 2015 roku. II Limit roczny szczupak/sandacz 5 szt. na rok. 1 sztuka na dobę. Jeśli chodzi o ochronę drapieżników to chyba nie ma co tego opisywać. Co do amurów chodzi o ochronę dużych sztuk, które udało się pozyskać pod koniec roku. Kilkadziesiąt sztuk od 10 do 17kg, piękne sportowe ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi