KrzysiekG Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Mam pytanie do krakowiaków i nie tylko, jak jest u Was w kołach z opłatami na 2015 rok. Tzn. jestem w drugim już kole w Krakowie i po raz kolejny jest problem ze zrobieniem opłat na rok 2015. A jaki?! Ano taki, iż nie ma znaczków w kole.... telefon do koła i informacja: "Panie a po co panu teraz karta.... lodu nie ma - się nie łowi.... niech pan zadzwoni koło 10 stycznia może się uda i będą znaczki jak Pan tak chce już kupić...... " Jak to możliwe ,że w kołach nie można kupić zezwoleń skoro uchwała o opłatach na rok 2015 została podjęta 4 listopada?? We wszystkich kołach w Krakowie tak jest czy tylko ja mam takiego pecha do kół ?? Wkurza mnie to gdyż w pracy ciężko dostać urlop, a tu mam w końcu parę dni wolnego i nie mogę nigdzie pojechać podłubać okonków czy poszukać kleni ponieważ nie ma znaczków.... Przecież kupując zezwolenie płacę za możliwość wędkowania od 1 stycznia do 31 grudnia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 1 Stycznia 2015 Share Napisano 1 Stycznia 2015 Ja będę chciał opłacić składkę w poniedziałek, mam nadzieję że bez problemu to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2015 Obyś był pozytywnie zaskoczony, jeśli Ci się uda daj znać w którym to kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Taka ciekawostka na temat opłat 2018 r. Okręg podjął uchwałę o wysokości opłat dla osób niezrzeszonych, opłaty zostały rozbite na Pełne i Niepełne. Różnic dużych nie ma w byciu zrzeszonym i niezrzeszonym. http://www.pzw.org.pl/kolohts/wiadomosci/162440/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_na_rok_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Ministerstwo Sportu w końcu wyegzekwowało od PZW zmiany w opłatach dla niezrzeszonych. Stąd zmiana. Czytałem o tym w WŚ z 2 miechy temu. Podobno PZW kilkukrotnie zlewało pisma ministra w tej sprawie. W końcu im zagrozili karami i się ruszyło Chodzi o swobodny dostęp wszystkich obywateli do dóbr przyrody, chyba Konstytucja to gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi