KrzysiekG Napisano 31 Grudnia 2014 Napisano 31 Grudnia 2014 Mam pytanie do krakowiaków i nie tylko, jak jest u Was w kołach z opłatami na 2015 rok. Tzn. jestem w drugim już kole w Krakowie i po raz kolejny jest problem ze zrobieniem opłat na rok 2015. A jaki?! Ano taki, iż nie ma znaczków w kole.... telefon do koła i informacja: "Panie a po co panu teraz karta.... lodu nie ma - się nie łowi.... niech pan zadzwoni koło 10 stycznia może się uda i będą znaczki jak Pan tak chce już kupić...... " Jak to możliwe ,że w kołach nie można kupić zezwoleń skoro uchwała o opłatach na rok 2015 została podjęta 4 listopada?? We wszystkich kołach w Krakowie tak jest czy tylko ja mam takiego pecha do kół ?? Wkurza mnie to gdyż w pracy ciężko dostać urlop, a tu mam w końcu parę dni wolnego i nie mogę nigdzie pojechać podłubać okonków czy poszukać kleni ponieważ nie ma znaczków.... Przecież kupując zezwolenie płacę za możliwość wędkowania od 1 stycznia do 31 grudnia...... Cytuj
salto Napisano 1 Stycznia 2015 Napisano 1 Stycznia 2015 Ja będę chciał opłacić składkę w poniedziałek, mam nadzieję że bez problemu to zrobię. Cytuj
KrzysiekG Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Napisano 1 Stycznia 2015 Obyś był pozytywnie zaskoczony, jeśli Ci się uda daj znać w którym to kole Cytuj
salto Napisano 24 Czerwca 2018 Napisano 24 Czerwca 2018 Taka ciekawostka na temat opłat 2018 r. Okręg podjął uchwałę o wysokości opłat dla osób niezrzeszonych, opłaty zostały rozbite na Pełne i Niepełne. Różnic dużych nie ma w byciu zrzeszonym i niezrzeszonym. http://www.pzw.org.pl/kolohts/wiadomosci/162440/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_na_rok_2 Cytuj
Goliat Napisano 24 Czerwca 2018 Napisano 24 Czerwca 2018 Ministerstwo Sportu w końcu wyegzekwowało od PZW zmiany w opłatach dla niezrzeszonych. Stąd zmiana. Czytałem o tym w WŚ z 2 miechy temu. Podobno PZW kilkukrotnie zlewało pisma ministra w tej sprawie. W końcu im zagrozili karami i się ruszyło Chodzi o swobodny dostęp wszystkich obywateli do dóbr przyrody, chyba Konstytucja to gwarantuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi