Szczupak517 Napisano 25 Stycznia 2015 Napisano 25 Stycznia 2015 Witam! Piszę temat o tym wędzisku, nie mogłem nic o nim znaleść. A więc do rzeczy: Czy warto go kupić? Dobrze czuć brania? Jak z wytrzymałością? Głównie zamierzam łowić na duże gumy, żwirownie, jeziora, nieraz rzeki. Ma ktoś ten model, albo coś z tej serii? Cytuj
Szczupak517 Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Napisano 26 Stycznia 2015 Dobra, widzę, że mało kto posiada ten kij, ale co możecie mi o nim powiedzieć? Warte swojej ceny (220 +/-). Cytuj
Bombek_007 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Nie wiem jakie masz upodobania. Ja macałem w sklepie Trophy 42, okrutnie sztywna pała lecąca na pysk. Dla mnie to zdecydowanie nie to. Cytuj
Szczupak517 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Up, nie ma takiego czegoś jak trophy 42, może macał Pan ranger 42 lub rapaid? Czekam na dalsze odpowiedzi co myślicie o tej wędce. Cytuj
Bombek_007 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Racja, macałem Trophy 50 i Ranger 42. Mnie ewidentnie nie pasowały te kije - obydwa były ciężkie i mocno ciążyły naprzód. Gdy założyłem kołowrotek, punkt równowagi znajdował się dobre 10 cm powyżej miejsca trzymania. Już dragon pike wydawał mi się jakoś przyjemniejszy w tym względzie. Więcej na temat tych kijków nie powiem, miałem je tylko w sklepie. Jeśli lubisz naprawdę duże przynęty (jakieś 30cm kopytka i ciężkie główki), to może i się sprawdzą. No ale najlepiej gdybyś sam to ocenił - to Tobie wędka ma leżeć w łapie . PS: nie jestem żaden pan Cytuj
Szczupak517 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Rozumiem, a co możesz mi polecić w cenie 200-300 +/- ? Najlepiej z firmy dragon. Cytuj
Bombek_007 Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Najlepiej namów ojca, wujka, lub wsiadaj w pociąg i jedź do w miarę dobrze zaopatrzonego wędkarskiego. Zabierz swój kołowrotek i montuj w interesujących Cię wędkach. Dopiero wtedy zobaczysz czy ,,leży" Ci w łapie, a to jest najważniejsze. Jeśli chcesz sprawdzić ugięcie, to najlepiej przewlec żyłkę przez wszystkie przelotki i poprosić drugą osobę by przytrzymała jej koniec - tylko wtedy zobaczysz prawdziwą akcję wędki. Może koledzy bardziej obeznani ze sprzętem polecą Ci konkretne modele, ja sam używam Konger Tiger Cross Maxx (szerzej opisany tutaj ) oraz Daiwy exceler 3m 10-40 i obydwie wędki bardzo sobie chwalę. Ale preferuję blachy do 30 gram, oraz 3 calowe kopytka na 30 gramowej główce. Ps: Wiele osób Ci powie, że Dragon zaniża ciężar wyrzutowy, również zgadzam się z tą opinią. Może dlatego nie przepadam za tą firmą, kij od szczotki lecący w dodatku na pysk to nie do końca to czego oczekuję . Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi