DAWID Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Po zlamaniu wysłużonego Team Dragona przyszedł czas na zmiane kija na pstragi, bardzo ciekawi mnie ta pozycja, machał ktoś nim, albo chociaż wędkami firmy Fenwick, warto? Jak z gwarancją w tej firmie, działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Wędka jak najbardziej fajna. Według mnie na pstrąga się nada ale sam musisz sprawdzić czy będzie Ci leżeć. Jeżeli chodzi o serwis to nie ma żadnego problemu, gwarancję na blank masz dożywotnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Kupiłem tego Fenwicka i udało mi się go dziś zabrać nad wodę Według mnie jest to model typowo pstrągowy. Długość całkowita 2,58 przy ciężarze wyrzutu 5-14 gr. Odrazu zrobił na mnie świetne wrażenie, kozacko wykończony korek, uchwyt kołowrotka szorstki, fajnie leży w ręce, ugięcie oznaczone przez producenta jako mod-fast i na takie bym je ocenił, troche podobne jak w moim starym TD 2,75 3-14, tyle że jest trochę krótszy więc przez to delikatnie szybszy. Łowiłem na 6 cm Salmo Minnow, w nurcie, przy prowadzeniu szczytówka delikatnie się gięła, łowiło się komfortowo, myślę że dałby rade i na kleniach Czuć było każde skubnięcie czy uderzenie woblera o patyki. Rybki brały bardzo chimerycznie, na 6 ryb wyjął 4 więc przy takich braniach, można spokojnie powiedzieć że trzyma rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Fajny...jeszcze go nie trzymałem....poszukuje kija pod okonia do 8 gr lub bardziej uniwersalnego może właśnie do 15 gr. Jak myślisz czy nadaje się do okonka i sandałka na miękko...lubię wędki kluskowe...ale takie chyba na okonka nie bardzo chyba. Używam na sandała, szczupaka i bolka ( nawet awaryjnie na trotkę ) HMXS 90M-2-M i jak dotąd mnie ni zawiódł . Dzielnie znosił przeciążanie i hole łososi w norge . fenwick to fenwick. Na klenie i pstrągi mam HMXS96L-2-MF ..... ale brakuje własnie na okonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Myśle że nada się na okonia i sandacza na lekko jesli lubisz miękkie kijki, zapas mocy w dolniku ma. Dla mnie jest to jednak kij typowo pod pstrąga, choć łowiłem na niego już nawet bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Dzięki kolego...popatrzę na niego u nas w szczecinie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Odświeżam temat i pytam publicznie DAWIDA jak sprawuje się ten Fenwick czy nadal masz o nim dobra opinię ? Też szukam nowego kija na kropki raczej z małych rzeczek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 wanpio, powiem jedno. Nie zamienie go na inny kijek, jeśli chodzi o pstrągi. Dodam jeszcze że w tamtym sezonie łowiłem na niego z powodzeniem bolenie i brzany. Ugięcie jest idealne, ja po prostu uwielbiam kijki med-fast. Ten fenwick jest moim faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 no i postawiłeś kropkę nad "i" wędka zamówiona po okazyjnej cenie, jak skończą się te cholerne mrozy i oczywiście jak kijek dotrze do mnie to postaram się opisać tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Dopiero w ostatnią sobotę udało mi się wybrać z Fenwickiem nad rzekę, zdeptałem trochę ale efekty mizerne. Miałem tylko jedno "szturnięcie" meppsa, wędka bardzo fajnie to pokazała poprzez wyraźne prostowanie się szczytówki, potem gdy założyłem woblerka w tym samym miejscu nastąpiło branie i kropek skutecznie się zapiął. Co prawda nie miałem problemu z holem bo okaz miał 28 cm wędka jest skuteczna w 100 % trzyma rybę jak na razie :-) Trochę jeszcze muszę się do niej przyzwyczaić bo jak dotąd o takiej akcji med.-fast wędki jeszcze nie miałem, szczególnie po mocnym wyrzucie trochę za długo jak dla mnie kolebie się na boki cały blank. Spróbuje z innym kołowrotkiem może będzie inaczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi