aldebaran Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Tak się zastanawiam czy da się tam w ogóle coś złowić, ma ktoś jakieś rozeznanie? Jestem fanem małych rzeczek, ta niestety wygląda bardziej jak kanał (regulacja), ale wiem, że jak wyleje na wiosnę, to ryby zostają na ulicach, więc może tam co jednak pływa, a że woda niepozorna, to może presja mała Wg PZW kraków jest to woda nizinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Ja tam łowię .Jesli chodzi o ryby to dominuje okoń i szczupak.Co do PZW to się nie wypowiem bo łowi tam każdy tak jak by to była woda wszystkich.....od dzieci ze szkoły podstawowej po dziadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Na całej długości można rybę spotkać? Niespecjalnie znam tamtą okolicę, a tak patrząc na google maps to najładniej wygląda odcinek przyujściowy do wisły, bo nieuregulowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Niestety, jak pojedziesz zobaczyć obecnie odcinek końcowy Serafy to możesz się trochę zdziwić. Wystarczy że wjedziesz na ostatni mostek na Serafie w Brzegach to zobaczysz jak wycieli wszystko w pień.... w tamtym roku to zrobili, a na google maps są stare zdjęcia. Ostatnie metry przyujściowy w grudniu jeszcze były oki, ale wyżej wygląda to jak rów. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qadd Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Witam, pozwolę sobie nieco "odkopać" temat - jako że z początkiem roku kupiłem mieszkanie na Złocieniu, mam tą rzeczkę niemalże pod nosem i w związku z tym nasuwa mi się pytanie - czy może któryś z Szanownych Kolegów zapuszczał się w te okolice ze spinningiem? Z tego, co widziałem przy okazji kilku spacerów bez wędki, to rzeczka do okazałych raczej nie należy, ale na Dłubni swego czasu nie z takich miejsc się ciekawe rybki wyciągało, więc a nuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Więc a nuż trzeba spróbować skoro masz pod nosem :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Ja łowię od wpadu do Wisłu w górę ,tak do mostu co biegnie droga na Szczurowę, sa tam ładne dołki i okazałe szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi