Arek0402 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Zawsze przesypuję Pellet i kulki o tym samym zapachu do wiaderka 3l, zaglądam dziś do mojego wiaderka z "truskawkami" a tutaj taka niespodzianka (zdjęcie poniżej) Nie wiem co z tym fantem zrobić, bo ja nie czuję żadnych zmian w zapachu ale mój nos nie jest tak czuły jak węch karpia i nie wiem czy warto ryzykować i wysuszyć dobrze pellet i kulki i się tym nie przejmować bo przecież konserwanty w kulkach i pellecie nie powinny dopuścić do jego rozkładu, czy może lepiej się go odrazu pozbyć ? Macie jakieś z tym doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Arek0402, jak koniecznie chcesz coś uratować, to wyjąć kulki, przepłukać, wysuszyć i jak najszybciej zużyć. Reszta niestety śmietnik. Oczywiście nie można wykluczyć, że ryby by to zjadły, ale raczej pleśń dyskwalifikuje przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Po wysuszeniu pelletu biały nalot znikną, zmian w zapachu nie wyczuwam więc chyba konserwanty nie dopuściły do rozkładu i chyba jednak zaryzykuję i spróbuje na to łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 chyba jednak zaryzykuję i spróbuje na to łowić Może się okazać tajną bronią.... Przyjdą do tego "wielkie smakosze" albo wszystkie rybki znajdą się na drugim brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi