Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszamy do udziału w najnowszym konkursie organizowanym przez haczyk.pl oraz sklep Narew Fishing , wyłącznego przedstawiciela w Polsce firmy Orka Fishing Lures.

Orka Fishing lures

Aby wziąć udział konkursie, należy złowić jak najdłuższego okonia i zgłosić w temacie konkursowym.

Łowcy trzech największych okazów okonia, zostaną uhonorowani zestawami pięknych przynęt firmy Orka Fishing Lures ufundowanych przez sklep Narew Fishing (na zdjęciu, tło formatu A3)

normal_orkakonkurs.JPG

W zestawie między innymi unikatowe przynęty z systemem antyzaczepowym oraz przynęty bullhead, do złudzenia przypominające jazgarza. Również inne przynęty posiadają niespotykane dotąd kształty i charakter pracy.

Zapraszam do zabawy! W tym temacie toczymy bieżącą dyskusję o konkursie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolejny konkurs - szacunek Tomek.

Staram się nie pisać zastrzeżeń co do konkursów ale mimo wszystko tym razem mam. Nie wiem czy termin trwania jest odpowiedni. Dlaczego? Posłużę się przykładem swojego okręgu wędkarskiego. W chwili obecnej jest zakaz spinningowa na jeziorach (od 1 stycznia do końca kwietnia). Przez cały kwiecień okonie mają u nas okres ochronny. Jeśli inne okręgi mają podobnie to pole do złapania pasiaków pozostanie niewielkie :evil:

Napisano

P, niestety nie da się znaleźć rozwiązania gwarantującego każdemu haczykowcowi równych szans. Dlatego RAPR jest tu wyznacznikiem.

U mnie np. jest okres ochronny okonia do 30.04, więc teoretycznie mam sporo gorzej niż Ty, bo Ty możesz iść zapolować na okonia gruntówką. Z drugiej strony mam pewnie lepiej niż wielu innych bez tego okresu ochronnego, bo okoń to ryba obficie występująca w mojej okolicy :)

Napisano
Kolejny konkurs - szacunek Tomek

Cała przyjemność po mojej i sponsora stronie :wink:

Staram się nie pisać zastrzeżeń co do konkursów ale mimo wszystko tym razem mam. Nie wiem czy termin trwania jest odpowiedni. Dlaczego? Posłużę się przykładem swojego okręgu wędkarskiego. W chwili obecnej jest zakaz spinningowa na jeziorach (od 1 stycznia do końca kwietnia). Przez cały kwiecień okonie mają u nas okres ochronny. Jeśli inne okręgi mają podobnie to pole do złapania pasiaków pozostanie niewielkie

Oczywiście korzystniej byłoby konkurs przeprowadzić np. w okresie maj-czerwiec, ale należy mieć świadomość, że realizacja konkursów jest możliwa tylko na partnerskich zasadach- uwzględniających pomysły firmy sponsorującej nagrody- również w zakresie terminów.

W tym przypadku nagrodami są ciekawe przynęty, o których dowiedziałem się kilka miesięcy temu bezpośrednio z Serbii a obecnie są już dostępne w ofercie polskiego przedstawiciela. Muszę przyznać, że robią bardzo dobre wrażenie. Wkrótce mam zamiar sprawdzić ich właściwości w wodzie. Myślę, że laureaci nagród również będą mieli sporo frajdy z testowania tych nowych rozwiązań.

Reasumując zapraszam do udziału w tej zabawie i całkiem prawdopodobne, że będą i inne konkursy w tym roku. Dlatego warto zostać zarejestrowanym i aktywnym użytkownikiem forum haczyk.pl :cool:

Napisano

Tomek dzięki za odp. Tak myślałem, że może być to wymóg sponsora. Tyle, że za wielu dużych w tym okresie może nie być.

P, niestety nie da się znaleźć rozwiązania gwarantującego każdemu haczykowcowi równych szans. Dlatego RAPR jest tu wyznacznikiem.

Nigdy w przyrodzie nie ma równych szans :twisted: Tyle tylko, że w tym wypadku do konkursu może być mało zgłoszeń jeśli przepisy w innych okręgach są podobne do pzw Toruń. A chyba nie o to chodziło sponsorowi :razz:

U mnie np. jest okres ochronny okonia do 30.04, więc teoretycznie mam sporo gorzej niż Ty, bo Ty możesz iść zapolować na okonia gruntówką.

A z ciekawości od kiedy jest okres u Ciebie? Ja prawie nie łapię na grunt czy spławik.

Napisano

Sponsor konkursu sklep Narew Fishing, po lekturze powyższych postów zaproponował, żeby przedłużyć czas trwania konkursu do końca maja. :cool: Jak napisał Szef firmy: "Chciałbym, żeby każdy z forumowiczów mógł wziąć w nim udział. Nie chcę, żeby z powodu różnych terminów okresu ochronnego, któryś z użytkowników forum czuł się pominięty."

Tak więc do końca maja polujemy na rekordowego okonia, 3 zestawy przynęt Orka Fishing Lures czekają na łowców największych okazów. :cool:

• 1 month later...
Napisano

No i mamy pierwsze zgłoszenie do konkursu. Kolega DeeNhq zgłosił swoje dwa okonie. Zapraszam do zabawy- czekają 3 zestawy przynęt Orka ufundowane przez sklep Narew Fishing. :cool:

• 2 weeks later...
Napisano

Zgłosiłem okonka do konkursu

ale w regulaminie jest informacja o

"- Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie, aby dany okaz można było ocenić. Zdjęcia należy umieścić w Galerii haczyk.pl w kategorii "Drapieżniki". Zgłoszenia ze zdjęciami umieszczonymi na zewnętrznych serwerach nie będą akceptowane. Na prośbę Organizatorów, Uczestnik jest zobowiązany przesłać drogą mailową oryginalne, niezmodyfikowane zdjęcie ryby (skopiowane bezpośrednio z karty pamięci aparatu). "

Chciałbym wiedzieć czy jest jakiś email do organizatora bo może gdzieś przeoczyłem .... znalazłem na stronie taki narewfishing@gmail.com ale nie wiem czy tam mam wysłać.

Napisano
Chciałbym wiedzieć czy jest jakiś email do organizatora bo może gdzieś przeoczyłem .... znalazłem na stronie taki narewfishing@gmail.com ale nie wiem czy tam mam wysłać.

Nic nie musisz wysyłać.

To jest zapis wprowadzony po niedawnej próbie oszustwa w Grand Prix. Tam młody kolega wrzucał zdjęcia wędkarza z Islandii jako złowione przez siebie ryby. O oryginał zdjęcia będziemy prosić tylko w uzasadnionych sytuacjach podejrzenia o nieuczciwość.