artleep Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Witam kolegów. Chciałbym zadać bardziej doświadczonym takie pytanie: czy przy obecnej temperaturze we Wrocławiu warto już rozpoczynać sezon na wodach stojących? Bardzo już mnie nosi w domu i chciałbym już być nad wodą ale zastanawiam się czy jest sens? Będę wdzięczny za informacje i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Zawsze jest sens nawet jak nic nie złapiesz to posiedzisz nad kijem i się oderwiesz od codzienności taki resecik zdrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Bardzo już mnie nosi w domu i chciałbym już być nad wodą ale zastanawiam się czy jest sens? Spójrz na zgłoszenia do Grand Prix 2015, dokonane przeze mnie i przemlinka - wszystkie z Wrocławia, większość z wód stojących (a te z ostatniego weekendu jeszcze nie zgłoszone). Dla mnie te zimne miesiące to najciekawszy okres. Jeszcze tylko przez miesiąc, może ciut więcej, będziesz miał duże szanse na spotkanie z dużą płocią - w lecie to już loteria. Tak więc polecam łowienie w tym okresie, ja odpuszczam tylko, jeśli pokrywa lodowa nie pozwala łowić - a w tym roku były to pojedyncze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Spójrz na zgłoszenia do Grand Prix 2015, dokonane przeze mnie i przemlinka - wszystkie z Wrocławia, większość z wód stojących Widzę ino tylko Oławę i Odrę we Wrocławiu. To wody stojące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Tak, za główką łowiłem A tak na serio to w dużych zatokach, spójrz na mapę Wrocka, zlokalizujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 W sumie pewnie źle zinterpretowałem temat. Dla mnie woda stojąca to jezioro/staw. Reszta to płynące, czyli kanały i rzeki, a rzeki... to temat rzeka Innymi słowy, dla mnie obecnie, na typowo stojących wodach jest ciut za wcześnie. Na rzekach/kanałach z kolei sezon pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 No to mnie zmotywowaliscie W niedzielę jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 kolego , myśle ze wiosna juz przyszła, temperatura wody podnosi sie, wiec jest szansa na wszystkie karpiowate, do zanęty pakuj dużo mięsa czyt. robaków,pinek,białych jakie tam masz, i to samo na hak i próbuj, ryby po zimie bardzo potrzebują pozywienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi