artleep Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Witam kolegów. Chciałbym zadać bardziej doświadczonym takie pytanie: czy przy obecnej temperaturze we Wrocławiu warto już rozpoczynać sezon na wodach stojących? Bardzo już mnie nosi w domu i chciałbym już być nad wodą ale zastanawiam się czy jest sens? Będę wdzięczny za informacje i wskazówki Cytuj
Booryss Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Zawsze jest sens nawet jak nic nie złapiesz to posiedzisz nad kijem i się oderwiesz od codzienności taki resecik zdrowy Cytuj
pankowaty Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Bardzo już mnie nosi w domu i chciałbym już być nad wodą ale zastanawiam się czy jest sens? Spójrz na zgłoszenia do Grand Prix 2015, dokonane przeze mnie i przemlinka - wszystkie z Wrocławia, większość z wód stojących (a te z ostatniego weekendu jeszcze nie zgłoszone). Dla mnie te zimne miesiące to najciekawszy okres. Jeszcze tylko przez miesiąc, może ciut więcej, będziesz miał duże szanse na spotkanie z dużą płocią - w lecie to już loteria. Tak więc polecam łowienie w tym okresie, ja odpuszczam tylko, jeśli pokrywa lodowa nie pozwala łowić - a w tym roku były to pojedyncze dni. Cytuj
maryaChi Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 Spójrz na zgłoszenia do Grand Prix 2015, dokonane przeze mnie i przemlinka - wszystkie z Wrocławia, większość z wód stojących Widzę ino tylko Oławę i Odrę we Wrocławiu. To wody stojące? Cytuj
pankowaty Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 Tak, za główką łowiłem A tak na serio to w dużych zatokach, spójrz na mapę Wrocka, zlokalizujesz Cytuj
maryaChi Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 W sumie pewnie źle zinterpretowałem temat. Dla mnie woda stojąca to jezioro/staw. Reszta to płynące, czyli kanały i rzeki, a rzeki... to temat rzeka Innymi słowy, dla mnie obecnie, na typowo stojących wodach jest ciut za wcześnie. Na rzekach/kanałach z kolei sezon pełną parą Cytuj
artleep Napisano 13 Marca 2015 Autor Napisano 13 Marca 2015 No to mnie zmotywowaliscie W niedzielę jadę Cytuj
kafarszczak Napisano 18 Marca 2015 Napisano 18 Marca 2015 kolego , myśle ze wiosna juz przyszła, temperatura wody podnosi sie, wiec jest szansa na wszystkie karpiowate, do zanęty pakuj dużo mięsa czyt. robaków,pinek,białych jakie tam masz, i to samo na hak i próbuj, ryby po zimie bardzo potrzebują pozywienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi