Mariusz1 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Czy to już odpowiednia pora, aby zacząć nęcić kilkudniowo ziarnami, czy jeszcze woda za zimna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Czy to już odpowiednia pora, aby zacząć nęcić kilkudniowo ziarnami, czy jeszcze woda za zimna? Jestem przeciw. W zimnej wodzie ryby maja słabą przemianę materii i słabo żerują. Ja nęcę zanętą mało i jałowo z dużą domieszką ziemi, gliny a dużo robactwa i śmierdzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Dlatego zapytałem bo nie miałem pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Dlatego zapytałem bo nie miałem pewności. A na jakie ryby się nastawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Głównie karpie, lecz znając życie płoć i leszcz też wejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Głównie karpie, lecz znając życie płoć i leszcz też wejdzie... Jeżeli masz dużą populację leszcza i płoci, to możesz delikatnie im podsypać ziarna, żeby się najadły, i trochę musi grubszego jedzonka zostać dla karpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Jeśli masz pewność, że ryby dobrze żerują i regularnie wybierają pokarm to możesz próbować. Ja na wiosne wole krótkie zasiadki i punktowe nęcenie, na grube sypanie przyjdzie jeszcze pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Z tym żerowaniem to jeszcze trzeba poczekać widać tylko bardzo małą drobnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Z tym żerowaniem to jeszcze trzeba poczekać widać tylko bardzo małą drobnicę. Trudno, żeby w trakcie Twojej obserwacji wody podpływały pod brzeg duże sztuki, raczej musisz posypać przed wieczorem i dopiero następnego dnia sprawdzać, czy jest wszystko wyjedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Spokojnie wiem o co chodzi. Ryba się zaczyna ruszać byłem dzisiaj nad wodą widać jak bańki wychodzą. Jeszcze trochę i zaczynam jeżeli pogoda będzie taka jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi