Mariusz1 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Czy to już odpowiednia pora, aby zacząć nęcić kilkudniowo ziarnami, czy jeszcze woda za zimna? Cytuj
Jarosław Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Czy to już odpowiednia pora, aby zacząć nęcić kilkudniowo ziarnami, czy jeszcze woda za zimna? Jestem przeciw. W zimnej wodzie ryby maja słabą przemianę materii i słabo żerują. Ja nęcę zanętą mało i jałowo z dużą domieszką ziemi, gliny a dużo robactwa i śmierdzieli. Cytuj
Mariusz1 Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Dlatego zapytałem bo nie miałem pewności. Cytuj
tomek1 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Dlatego zapytałem bo nie miałem pewności. A na jakie ryby się nastawiasz? Cytuj
Mariusz1 Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 Głównie karpie, lecz znając życie płoć i leszcz też wejdzie... Cytuj
jony Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Głównie karpie, lecz znając życie płoć i leszcz też wejdzie... Jeżeli masz dużą populację leszcza i płoci, to możesz delikatnie im podsypać ziarna, żeby się najadły, i trochę musi grubszego jedzonka zostać dla karpi. Cytuj
bumtarara Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Jeśli masz pewność, że ryby dobrze żerują i regularnie wybierają pokarm to możesz próbować. Ja na wiosne wole krótkie zasiadki i punktowe nęcenie, na grube sypanie przyjdzie jeszcze pora Cytuj
Mariusz1 Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Z tym żerowaniem to jeszcze trzeba poczekać widać tylko bardzo małą drobnicę. Cytuj
jony Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Z tym żerowaniem to jeszcze trzeba poczekać widać tylko bardzo małą drobnicę. Trudno, żeby w trakcie Twojej obserwacji wody podpływały pod brzeg duże sztuki, raczej musisz posypać przed wieczorem i dopiero następnego dnia sprawdzać, czy jest wszystko wyjedzone Cytuj
Mariusz1 Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 Spokojnie wiem o co chodzi. Ryba się zaczyna ruszać byłem dzisiaj nad wodą widać jak bańki wychodzą. Jeszcze trochę i zaczynam jeżeli pogoda będzie taka jak jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi