mickewazowsky Napisano 1 Kwietnia 2015 Napisano 1 Kwietnia 2015 Cześć koledzy. Grzebałem w piwnicy ostatnio i znalazłem kijek Silstara, który kupiłem gdzieś w połowie lat 90 za małą fortunę jak na tamte czasy Temat drgającej szczytówki dopiero wtedy raczkował i nie była to metoda tak popularna jak dziś. Ale do sedna, oznaczenie na tej wędce to: Executive Class Match Picker 320 Nr.2543320; Lenght:3,20m; Sec:2; Action:C20/medium no i właśnie o to oznaczenie akcji mi chodzi, to że C to wiadomo że akcja raczej miękka bliżej parabolicznej niż szczytowej ale ta liczba 20 co oznacza? Czy ma coś wspólnego z ciężarem wyrzutu? Bo właśnie nie ma na tym kijku zapisanego typowego ciężaru wyrzutu. Ktoś pomoże? Cytuj
ChaoTic Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 pamiętam te pickery, miały turkus na omotkach i pierścieniowe chwyty kołowrotka. Niestety nie pomogę z cw - ale o ile mnie pamięć nie myli wtedy jak coś się nazywało picker to generalnie było bardziej pod ciężarek niż pod kosze. Można łatwo sprawdzić po szczytówkach - o ile masz oryginalne połóż na stole odcinek od grubszej strony aż do pierwszej przelotki i przyciśnij na płask dłonią a do szczytowej przelotki przywiąż żyłkę ... dokładaj ołowiu aż osiągniesz kąt prosty szczytowej przelotki do płaszczyzny stołu - to mniej więcej wyznaczy cw. Cytuj
mickewazowsky Napisano 2 Kwietnia 2015 Autor Napisano 2 Kwietnia 2015 Dzięki za wiadomość, oryginalne szczytówki zostały mi tylko 2, najdelikatniejsza, czerwona złamała się podczas przeprowadzki, masz rację określę choćby w przybliżeniu cw tym sposobem. Natomiast nurtuje mnie cały czas owa liczba "20", pewnie to jakieś wewnątrz silstarowskie oznaczenie akcji. Jeszcze raz dziękuję za wskazówkę odnośnie oznaczenia cw. Cytuj
KrzysztofS Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Cześć koledzy.Grzebałem w piwnicy ostatnio i znalazłem kijek Silstara, który kupiłem gdzieś w połowie lat 90 za małą fortunę jak na tamte czasy Temat drgającej szczytówki dopiero wtedy raczkował i nie była to metoda tak popularna jak dziś. Ale do sedna, oznaczenie na tej wędce to: Executive Class Match Picker 320 Nr.2543320; Lenght:3,20m; Sec:2; Action:C20/medium no i właśnie o to oznaczenie akcji mi chodzi, to że C to wiadomo że akcja raczej miękka bliżej parabolicznej niż szczytowej ale ta liczba 20 co oznacza? Czy ma coś wspólnego z ciężarem wyrzutu? Bo właśnie nie ma na tym kijku zapisanego typowego ciężaru wyrzutu. Ktoś pomoże? Tak ,to ciężar rzutowy,akcja paraboliczna Kijek bardzo zacny szczytówkami w tym przypadku nie odczytasz ciężaru rzutowego-one się uginają do kąta prostego przy kilku gramach pozdrawiam Krzysztof Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi