mlody11 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam. Przygotowałem zanętę na ryby i zostało mi jej ok 2kg. Jakie macie sposoby na przechowywanie zanęty (gotowej już do użycia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam.Przygotowałem zanętę na ryby i zostało mi jej ok 2kg. Jakie macie sposoby na przechowywanie zanęty (gotowej już do użycia)? Do worka foliowego i zamrozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Nie straci ona zapachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Nie straci ona zapachu? Nic jej nie będzie. Bardzo często tak robię w tygodniu- jak jeżdżę na 2-3 godzinki z feederem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Worek foliowy musi być szczelne, a najlepiej jest mrozić w dużych strunówkach, bo zanęta potrafi "przejść" zapachem zamrażarki. A przed mrożeniem najlepiej jest odsiać z zanęty wszelkie dodane ziarna, czy robaki - oczywiście joka nie da się odsiać, ale białe czy pinkę można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak dodaje jakieś robaki czy grubsze ziarno, to mam w drugim mniejszym wiadrze. Wtedy to z robakami i/lub ziarnem nęcę nawet jak już odjeżdżam z łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi