Mariusz1 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Mam pytanie do znawców tego zbiornika znajdującego się w Starych Juchach koło Ełku, mam już wynajęty tam domek w lipcu, nastawiam się na wędkowanie. Jeżeli ktoś może podzielić się informacjami na temat tego zbiornika na co łowić czym nęcić co specyficznego na spinning (guma-blacha wobler). Będę bardzo wdzięczny. Cytuj
Mariusz1 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Napisano 26 Lipca 2015 Jestem właśnie po urlopie nad powyższym jeziorem, niestety mocno rozczarowany i zniechęcony tym co tam zobaczyłem. Zezwolenie na 1 tydzień to kwota 60zł. rybostan bardzo lichy przetrzebiony przez niby legalne odłowy sieciami długości ok 500m. (widziałem na własne oczy)dwa razy w tygodniu przez właściciela wód Gospodarstwo Jeziorowe Ełk sp. z o.o. Jedyne w miarę ryby na tym jeziorze to karaś. Jak dla mnie to czysta grabież nie jest to tylko moja opinia lecz miejscowych wędkarzy też. Nie polecam wędkowania w tych wodach jedynie ładna okolica do podziwiania i wypoczynku. Po drapieżniku została tylko legenda. Miejscowi mocno byli zdziwieni gdyż moje złowione wszystkie ryby wracały do wody nie na patelnię. Szkoda a tak miało być pięknie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi