Mariusz1 Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Mam pytanie do znawców tego zbiornika znajdującego się w Starych Juchach koło Ełku, mam już wynajęty tam domek w lipcu, nastawiam się na wędkowanie. Jeżeli ktoś może podzielić się informacjami na temat tego zbiornika na co łowić czym nęcić co specyficznego na spinning (guma-blacha wobler). Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Jestem właśnie po urlopie nad powyższym jeziorem, niestety mocno rozczarowany i zniechęcony tym co tam zobaczyłem. Zezwolenie na 1 tydzień to kwota 60zł. rybostan bardzo lichy przetrzebiony przez niby legalne odłowy sieciami długości ok 500m. (widziałem na własne oczy)dwa razy w tygodniu przez właściciela wód Gospodarstwo Jeziorowe Ełk sp. z o.o. Jedyne w miarę ryby na tym jeziorze to karaś. Jak dla mnie to czysta grabież nie jest to tylko moja opinia lecz miejscowych wędkarzy też. Nie polecam wędkowania w tych wodach jedynie ładna okolica do podziwiania i wypoczynku. Po drapieżniku została tylko legenda. Miejscowi mocno byli zdziwieni gdyż moje złowione wszystkie ryby wracały do wody nie na patelnię. Szkoda a tak miało być pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi