chris1982 Napisano 29 Kwietnia 2015 Napisano 29 Kwietnia 2015 Posiadam silnik spalinowy Mercury 3,5KM, robiłem jego całkowity przegląd wraz z wymianą oleju dwa lata temu po zakończeniu sezonu. Silnik nie był używany w poprzedni sezonie - stał w garażu i w związku z tym mam pytane. Czy mogę w tym sezonie zacząć używać go bez dodatkowych prac konserwacyjnych ? Cytuj
Kierek Napisano 29 Kwietnia 2015 Napisano 29 Kwietnia 2015 Teoretycznie nic nie powinno się stać niemniej ja na twoim miejscu wymieniłbym olej na świeży. W razie jakiejś awarii będziesz wiedział że nie spowodowało jej zwykłe zaniedbanie. Cytuj
bobiniarz Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Jeśli wymieniłeś olej dwa lata temu, to go zostaw. Co za różnica czy był w silniku czy butelce. Wytrzyj silnik z kurzu i na wodę. Ewentualnie można by się pokusić na dosmarowanie kalamitek. Aha, i jeszcze bęzyna. Jeśli jest dwóletnia, lepiej ją spuść i wlej świerzą. Cytuj
chris1982 Napisano 11 Maja 2015 Autor Napisano 11 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedź, spuszczę benzynę i może wymienię ten olej w spodzinie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi