chris1982 Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Posiadam silnik spalinowy Mercury 3,5KM, robiłem jego całkowity przegląd wraz z wymianą oleju dwa lata temu po zakończeniu sezonu. Silnik nie był używany w poprzedni sezonie - stał w garażu i w związku z tym mam pytane. Czy mogę w tym sezonie zacząć używać go bez dodatkowych prac konserwacyjnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierek Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Teoretycznie nic nie powinno się stać niemniej ja na twoim miejscu wymieniłbym olej na świeży. W razie jakiejś awarii będziesz wiedział że nie spowodowało jej zwykłe zaniedbanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Jeśli wymieniłeś olej dwa lata temu, to go zostaw. Co za różnica czy był w silniku czy butelce. Wytrzyj silnik z kurzu i na wodę. Ewentualnie można by się pokusić na dosmarowanie kalamitek. Aha, i jeszcze bęzyna. Jeśli jest dwóletnia, lepiej ją spuść i wlej świerzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chris1982 Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedź, spuszczę benzynę i może wymienię ten olej w spodzinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Kliknij ,,pomógł'' i będziemy kwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi