mlody11 Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Ktoś używał/używa tej żyłki? Widziałem ja w sklepie długość na "szpuli" 600m grubość 0.30mm, Sprzedawca (wędkarz) mówił ze dobra do połowu na grunt. Cena 15zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Sprzedawca jest w pracy i jego zadaniem jest sprzedaż, im więcej tym lepiej Nie twierdzę że nie jest rzetelny i kiedy zapytałeś czy jest dobra na grunt odpowiedział tak jak wiedział. Podawaj jak najwięcej szczegółów przy zakupach i coś Ci poradzą. Trochę grubo moim zdaniem, napisz gdzie zamierzasz łowić i jakie ryby tam pływają. Przy okazji dodam że 600m to duża szpula i nie wykorzystasz nawet połowy, zleżała żyłka traci na wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Na tym zbiorniku w tym roku złowiono już karpie powyżej 10kg. Występują amury o podobnej wadze i kilka tołpyg ok20+kg, leszcze. Ta żyłka ma pójść na 3 lub 4 wędki wiec spokojnie pójdzie calość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Trzymam kciuki żeby brały Ci właśnie takie ryby. Tołpygi są planktonożerne i nie licz to że będziesz je łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Mówiłeś że mam napisać co tam pływa a nie co chce złowić. Ja się bym nastawiał na karpia lub leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Żyłka wytrzymała, ale na moim młynku Dragon maxima miała spore tendencje do skręcania się. Wytargałem na nią kilka miśków powyżej dyszki. De facto rewelacji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi