Madridista Olb Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Witam, planuję zacząć łowić na spinning i mam pytania odnośnie sprzętu, który wybrać. Wędka na jeziora: szczupak,okoń. Co sądzicie o używanych sprzętach? Kij to: Mistrall Cobra 2.70 10-30g wykonana z kompozytów węglowych, a kołowrotek: Mistrall Optima z przednim hamulcem. za 120 zł (kij i kołowrotek)? Pozdrawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 raczej to bedzie zestaw z dolnej polki i moze 1 sezon kreciol wytrzyma. Zalezy ile bedziesz tego uzywal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madridista Olb Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Myślę, że na wypady 2 razy w tygodniu po 2-3h. Chyba raczej kupię wędkę KONGER TIGER Cross Maxx 270 M 10-30g, myślę, że to dobry wybór jak na pierwszy spinning. Szukam kołowrotka do tej wędki (budżet 100zł). Możecie polecić coś godnego uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 Mistrall VIP. Wersja z zapasową szpulą aluminiową jest nieco droższa. Z grafitową mieści się w Twoim budżecie. Znajoma ma taki już trzeci sezon. Łowiłem nim wielokrotnie. Dla mnie (posiadacza całej serii Slammerów i Sargusa), szokiem jest jego nawój. Super! Przed trzema laty, kosztował ok 80zł, wraz z alumiową szpulą zapasową. Obecnie podrożał. Ale myślę że to dobrze wydane pieniądze. Za tą cenę - wcale niezły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau90 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Ja także używam Mistralla. Kupiłem na ten sezon wędkę ze splotu węglowego Mistrall X-treme Picker , bardzo zgrabna i lekka. Rękojeść z korka bardzo dobrze leży w dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi