pawciobra Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Witam Ostatnio zainteresowałem się karmą dla ryb karpiowatych w worach 25kg. Wiem, że taki pokarm używają właściciele swoich stawów hodowlanych i zastanawiam się czy taka karma mogła by posłużyć do nęcenia przez parę dni jednego miejsca. Jest, to granulat 3,5mm. w opakowaniu 25kg. Jeśli ktoś stosował taki pokarm nad swoimi wodami, to bym prosił o wypowiedzenie się w tym temacie czy warto. Pozdrawiam. Cytuj
jony Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Wszelkie karmy i pellety dla ryb tego typu bardzo dobrze się sprawdzają nad wodą. Bardzo chwalony jest Aqa Aller, ja stosuję karmę dla ryb po 3,5 zł/kg, z której jestem zadowolony. Cytuj
tomek1 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Jest, to granulat 3,5mm. w opakowaniu 25kg. Jak najbardziej się nadaje, ale jak nastawiasz się na grubą rybę, to proponuję grubszą granulację min. 8 mm. Cytuj
pawciobra Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 tomek1, Ja i tak biorę ze 2-3kg namaczam to i wychodzi wtedy fajna "papka" zanętowa. Dodaje do tego atraktora leszczowego sensas i ze 2-3 puszki kukurydzy, ale póki co tydzień nęcenia i wyniki mizerne, choć zaznaczam, że widać w tym miejscu żerowanie czegoś większego, bo pojawiają się bąbelki jak przy żerowaniu leszczy Cytuj
tomek1 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 tomek1,Ja i tak biorę ze 2-3kg namaczam to i wychodzi wtedy fajna "papka" zanętowa. Dodaje do tego atraktora leszczowego sensas i ze 2-3 puszki kukurydzy, ale póki co tydzień nęcenia i wyniki mizerne, choć zaznaczam, że widać w tym miejscu żerowanie czegoś większego, bo pojawiają się bąbelki jak przy żerowaniu leszczy A co dajesz na hak? Cytuj
pawciobra Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 Zakładałem na hak już chyba wszystko...od kukurydzy, gnojaczki różnej wielkości aż po same pinki w różnych kombinacjach kolorów... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi