pawciobra Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Witam Ostatnio zainteresowałem się karmą dla ryb karpiowatych w worach 25kg. Wiem, że taki pokarm używają właściciele swoich stawów hodowlanych i zastanawiam się czy taka karma mogła by posłużyć do nęcenia przez parę dni jednego miejsca. Jest, to granulat 3,5mm. w opakowaniu 25kg. Jeśli ktoś stosował taki pokarm nad swoimi wodami, to bym prosił o wypowiedzenie się w tym temacie czy warto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Wszelkie karmy i pellety dla ryb tego typu bardzo dobrze się sprawdzają nad wodą. Bardzo chwalony jest Aqa Aller, ja stosuję karmę dla ryb po 3,5 zł/kg, z której jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Jest, to granulat 3,5mm. w opakowaniu 25kg. Jak najbardziej się nadaje, ale jak nastawiasz się na grubą rybę, to proponuję grubszą granulację min. 8 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 tomek1, Ja i tak biorę ze 2-3kg namaczam to i wychodzi wtedy fajna "papka" zanętowa. Dodaje do tego atraktora leszczowego sensas i ze 2-3 puszki kukurydzy, ale póki co tydzień nęcenia i wyniki mizerne, choć zaznaczam, że widać w tym miejscu żerowanie czegoś większego, bo pojawiają się bąbelki jak przy żerowaniu leszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 tomek1,Ja i tak biorę ze 2-3kg namaczam to i wychodzi wtedy fajna "papka" zanętowa. Dodaje do tego atraktora leszczowego sensas i ze 2-3 puszki kukurydzy, ale póki co tydzień nęcenia i wyniki mizerne, choć zaznaczam, że widać w tym miejscu żerowanie czegoś większego, bo pojawiają się bąbelki jak przy żerowaniu leszczy A co dajesz na hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 Zakładałem na hak już chyba wszystko...od kukurydzy, gnojaczki różnej wielkości aż po same pinki w różnych kombinacjach kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi