kefx Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie metody stosojecie aby żywiec ani żyłka się nie plątała bo ja mam z tym ogromny problem i co to jest ten bocznik ciężarka i gdyby ktoś życzliwy miał trochę czasu aby móc mi rozpisać po kolei co mam zrobić aby złożyć idealny zestaw na żywca będę bardzo wdzięczny bo np tutaj Gościu twierdzi że ta szubiennica jest idealna i nic się nie plącze ale ja zabardzo nie rozumiem o co tu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam Więc bocznik ciężarka to kawałek żyłki, na którym zawieszony jest ciężarek - od spławika idzie żyłka do krętlika, z krętlika idzie przypon do kotwiczki. bocznik ciężarka dodatkowo doczepiasz do krętlika. Ta "szubienica" jest zrobiona z drutu - ze 20 lat temu takie sprzedawali w wędkarskich, tylko mniejsze rozmiary niż na zdjęciu. funkcjonuje to podobnie do 1szej wersji z samą żyłką, tylko jeszcze bardziej ogranicza możliwość splątania,, bo żyłką jest oddalona dzięki sztywnemu drutowi. Próbowałem obydwóch sposobów - obydwa się plątały przy zarzucaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi