kolasek Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Witam, zaczynam przygode z gruntówką, do tej pory przez około 5 lat łowiłem na spławik, szukam sprzętu gruntowego do około 450-500 pln, łowił będę w 95% na łowiskach specjalnych, a 5% jeziora, znalazłem taki kariowy zestaw na allegro: Wędka: Daiwa Blach Widow 3,6m 3lbs lub Daiwa Black Widow 360 2,75lbs jedna jest trzy częściowa, druga dwu częściowa i troszeczkę różnią się parametrem Kołowrotek: Daiwa Black Widow BR 4500a lub Daiwa Black Widow BR 5000a Tu chyba różnią się wielkością no i wyglądem Teraz moja pytanie... jeżeli chodzi o wędkę to którą polecacie? może jakaś własna sugestia? firma Daiwa dobry wybór? a jeżeli chodzi o kołowrotek to jak to się przedstawia? do takiej wędki jaka wielkość kołowrotka? Daiwa ma dobre kołowrotki? Myślałem też o wędce shimano alivio i kołowrotku też shimano Baitrunner ST, cenowo wychodzi bardzo podobnie. Myślałem też o kołowrotku Mitchell Avocast, ale lubię mieć wędkę i kołowrotek jednej firmy, chociaż nie muszę. Co sądzicie ogólnie o moim zestawie? pomożecie coś wybrać? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Kołowrotki - odradzam Mitchela Avocast - mam (co prawda rozmiar 2000 lub 2500) i nie jestem zadowolony, w zasadzie nie używam go, kilka razy "wciął" żyłkę pod szpule i zdarza się, że żyłka pląta się dookoła rączki, kabłąka, rolki prowadzącej, może to wina zbyt dużej ilości żyłki na szpuli - nie wiem ale moje odczucie jest takie, że 2gi raz bym avo nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolasek Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Ale co się z nim dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi