Swiezak Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Witam, specjalnie rejestruję się na forum, gdzie rady udzielą mi osoby doświadczone. Ja jako osoba młoda o wędkarstwie wiem tyle, że gdy łapię gruntówka i szczytówka drga to mam zacinać. Starczy tego wstępu, poszukuję dla mojego Taty feedera zbliżonego do aktualnie jego ulubionego (chociaż już bardzo starego) Jaxon Selection 2000, zdjęcie trzonka z parametrami(?) wrzucam na hosting zewnętrzny (http://www.iv.pl/images/53924623810826462499.jpg). Szperałem po stronach sklepów wędkarskich, pisałem do nich maile z zapytaniami (bez odpowiedzi), sprawdzałem allegro (jakiś taki okrojony ten wybór) i nadal jestem w kropce. Nie mogę kupić byle czego bo będzie marudzenie. Wędka do typowo rekreacyjnego, nie amatorskiego, połowu - żadnego wyciągania bestii z wody nie przewiduję, lekka, na wodę stojącą, co do odległości wyrzutu, nie jestem w stanie powiedzieć. Cena 500/600/700? Użyłem opcji szukaj na forum, podobnych wędzisk nie znalazłem, proszę o pomoc/radę. Dziękuje.
ChaoTic Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 udzielę tylko jednej rady - nie uszczęśliwiaj wędkarza prezentami niespodziankami (a wędkami już zwłaszcza). Chcesz prezent który będzie cieszyć wędkarza - daj mu talon do dużego sklepu (prepaida) niech sam sobie wybierze! Wędki to najbardziej indywidualny sprzęt z całego arsenału wedkarskiego. A jak już by musiał być prezent (500-800zł) - kup mu albo dobry komplet ciuchów wędkarskich (np graff/geof) albo jakiś fajny kołowrotek do tego feederka który tak lubi (np shimano aero feeder ~600zł) swoją droga - seria selection była bardzo przyzwoita (i to nie tylko w kategoriach jaxonowskich) mialem nawet ongiś matchówkę 1
Rekomendowane odpowiedzi