vulcano6 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Witam,3 tygodnie temu kupiłem kołowrotek w sklepie i tak naprawdę mi się nie podoba.proszę nie pisać to po co kupywałeś itp. :)jak to wygląda prawnie?w prawach konsumenta ?czy mogę go zwrócić i odzyskać pieniądze ?czy sprzedawca go nie przyjmie?jak to wygląda?dziekuje za pomoc Cytuj
hatchet Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Jeżeli w sklepie stacjonarnym, to sprzedawca decyduje czy przyjmie zwrot. Cytuj
Bucekk Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Jeżeli kołowrotek kupiłeś w sklepie internetowym to masz prawo na zwrot towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki. Chyba, że sprzedawca nie poinformował o tym kupującego na swojej stronie (regulamin) to wtedy masz na to 3 miesiące. Cytuj
jareksm2 Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Bucekk, a tak z ciekawość to z czego wynikają te 3 miesiące na zwrot towaru? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi