Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dawid pięknie połowiliście, gratuluję.

Po wakacyjno-urlopowej przerwie udało się wyskoczyć na wieczorny urbanfishing. Do magicznej 80-siątki zabrakło centymetra

normal_bol~2.jpg

normal_bol1~0.jpg

Patryk, straszne z tymi miętusami. Temperatura wody jest tak wysoka, że już chyba nie dają rady. Niestety jak leśne dziadki to zobaczą to mogę skończyć na patelni... :???:

Napisano

Wczoraj po 5-tym dniu nęcenia w końcu jakieś efekty, od 20 do 23 ok. 5 linów 25-32cm, 2 płocie po 30cm i kilka mniejszych do tego masa wzdręg. Płocie na kuku, liny na białe robaki. Po tym ochłodzeniu ryba w końcu się ruszyła. :cool:

DAWID, artech, gratki. Przy tak niskiej wodzie takie ryby wyciągać.

Napisano

@Robal, nie wiem czy to zasługa ocalałej, poniemieckiej infrastruktury hydrotechnicznej czy cofki ale w Szczecinie woda jest na normalnym, średnim poziomie. Tylko ciepła strasznie.

Napisano

Po tygodniowym nęceniu dzisiaj wypad na ryby na starą miejscówkę - od 5 do 11, ani jednego brania. Wiał silny i porywisty wiatr - momentami robiła się "biała fala".

Napisano

U mnie tez na nęconej miejscówce od soboty nic nie bierze. W sobotę na termometrze miałem 35 stopni w cieniu a ryby brały jak głupie ledwo zestaw wpadł do wody i już rybka siedzi na haku, dziś miałem 2 brania jeden kiełbik i jedna uklejka

Napisano

Wczoraj na rybkach z chrześnikiem od rana 3 godzinki, maxymalnie pokute ręce od sumików ale frajda na maxa.Złowiliśmy ponad 50 sumików :oops:

oqick7e6owrs.jpg

r4hzljoobfj6.jpg

Łowisko bardzo ładne , dużo ryb i woda czyściutka , a co najważniejsze wolno wędkować za darmo :wink: .mkl0roe4m3c3.jpg

Jutro cd. Dłubnia i pstrągi :) jeśli ktoś chętny powędkować ze mną i moim kolegą to chętnie :wink: zawsze to we trzy osoby weselej nad wodą .

Napisano

Witam wszystkich i gratuluję złowionych rybek.W minionym tygodniu zaliczyłem dwa wypady na rybki .

Najpierw wtorek 18.sierpnia pojechałem na łowisko komercyjne złowić coś na patelnię.

2jab61.jpg

Złowiłem 13szt.karpi 38-42cm. i 8szt.karasi 25-27cm.

Łowiłem na jedną wędkę metodą maczową na mady,dendrobenę i kukurydzę.Prawie wszystkie ryby złowiłem na kukurydzę.

Druga wyprawa to łowisko PZW.Tam łowiłem płotki i leszczyki 22-38cm.

Tu także łowiłem na maczówkę zestawem 3gr. z haczykiem nr.16 na pinkę.

Rybki brały tylko na jedną czerwoną pinkę.

Napisano

Dziś na Dlubni od 7 rano po nocce w pracy , łowiłem z moim kolega okolice Iwanowic, udało nam sie złapać 9 pstragów w tym 4 ponad 30 cm :grin:

Ryba jest to cieszy :grin: Pierw łowilismy na krakuski niestety bez efektów :cry: po założenie obrotówki DAM EFFEZET zielonej od razu zaczęło sie coś dziać :razz: .

Do domku wróciliśmy ucieszeni z limitem rybek :oops:

Napisano

Pływaliśmy cały weekend za sumem. 14 sztuk przy łódce, wszystkie małe 90-110cm, odhaczane w wodzie, do tego sandacz 82 i dwa bolki +/- 70. Taki weekend jak ostatnio ciężko będzie powtórzyć, takie żerowanie trafia się raz na rok albo i dłużej. Wracamy do orki za jednym dobrym braniem :)

Napisano
Pływaliśmy cały weekend za sumem. 14 sztuk przy łódce, wszystkie małe 90-110cm, odhaczane w wodzie, do tego sandacz 82 i dwa bolki +/- 70. Taki weekend jak ostatnio ciężko będzie powtórzyć, takie żerowanie trafia się raz na rok albo i dłużej. Wracamy do orki za jednym dobrym braniem :)

Daj Boże zawsze notować takie "słabe wyniki" jak Twoje. :mrgreen::wink:

Napisano

Dzisiaj zabrałem dziewczynę na ryby, żeby jak to określiła "pokazać jej o co chodzi z tymi wędkami". Najpierw przyspieszony kurs nakładania kukurydzy (jakoś nie chciało łowić na robaki :D ) potem kurs zarzucania i potem było już z górki. Leszczyki dopisały i kilka sztuk udało jej się złowić, w tym największą sztukę wyprawy :)

Napisano
Dzisiaj zabrałem dziewczynę na ryby

Ja też swoją ostatnio zabrałem, ja leżałem na kocu, a ona patrzyła na sygnalizatory :cool:

Wczoraj 20-23: 4 osoby, 8 wędek, zero brań :shock:

Napisano

Oj jak mnie tutaj dawno nie było :oops: Tak mnie pochłonął urlop w pogoni za rybkami, że prawie całkowicie zapomniałem, że istnieje internet! :mrgreen: Ostatnio udało się połowić naprawdę dużo przepięknych ryb przeróżnego gatunku, a nawet były moje pierwsze bolenie na spinning! Dodam jedno zdjęcie z przepięknymi płociami dochodzącymi do 40cm. Za tydzień pod koniec urlopu postaram się dodać wszystkie zdjęcia i mam nadzieję, że nieźle zapunktuje w GP :cool:

normal_WP_20150814_036.jpg

13kg pięknych grubych płoci, ZAZNACZĘ że wszystko co do ostatniej sztuki wróciły do wody!

Pozdrawiam!!!

Napisano

Piękny widok, pamiętam takie z wypraw z najmłodszych lat na Dunajec i San. Tylko ta niska woda, strach pomyśleć co będzie zimą, jeśli na jesieni nie popada.

Napisano
Piękny widok, pamiętam takie z wypraw z najmłodszych lat na Dunajec i San.

Magiczny widok. Stałem jak zaczarowany. :wink: Pierwszy raz to widziałem.

Tylko ta niska woda, strach pomyśleć co będzie zimą, jeśli na jesieni nie popada.

To film z ostatnich dni czerwca. Potem byłem tam w połowie lipca i już było fatalnie. W tych miejscach które widać na filmie już nie było świnek a rzeka zarastała glonami. Nawet nie chcę myśleć jak tam teraz wygląda... Mam nadzieję, że ryby przetrwają.

Napisano

Witam wszystkich.Ponieważ od dzisiaj zapowiadają powrót upałów postanowiłem pojechać na rybki w środę czyli wczoraj.Udało mi się znależć dobrze zacienione miejsce gdzie mogłem sobie przyjemnie łowić.

Łowiłem jak zwykle maczówką z zestawem 3gr. i haczykiem nr.16 na gruncie ok.2,5m.

Łowiłem na mady i pinki.Próbowałem też na kukurydzę ale bez efektów.

A to moje rybki:płotki i leszczyki.

2pqn8g1.jpg

Łowiłem od 10:30 do 16:00.

Piękne ryby Tomek.Gratuluję.Pawciobra,moje uznanie.

Napisano

Do tego wyjazdu zabierałem się od tygodnia. Poszperałem na forum i w necie za łowiskiem podpytałem Tomka (dzięki :mrgreen: bo on z tych regionów i wybór padł na łowisko Pod Borem w Ochabach.

Na łowisko dotarłem ok godz 7.00 rano. Miałem być wcześniej no ale wiadomo.

Słoneczko już pięknie świeci , krótki telefon do właściciela gdzie , co i jak i ok 8.30 siedzę z zarzuconymi wędkami.

Łowiących mało. Sąsiedzi obok ciągną jakąś drobnicę na pinkę , białe i kuku.

Ja zanęciłem kulkami i pelletem licząc na coś większego.

I tak liczyłem cały dzień. Było gorąco więc siedziałem w prowizorycznym cieniu zrobionym z podbieraka, maty karpiowej i bluzy (brak drzew i cienia a parasola nie zabrałem).

Kombinowałem cały dzień jak je tu podejść.

Na włosie wisiało wszystko : kuku, pellet , kulki wszelakiej maści.

I cisza. Nic. Rzucały się w całym stawie, pokazywały swoje cielska i nic.

Powoli wkradało się zniecierpliwienie - no chociaż jedno małe branko.

Rozbiłem namiot czekając na noc

normal_20150826_183748%7E0.jpg

Na łowisku zostałem sam . Dopiero ok 21.00 dołączyły 2 ekipy na drugim brzegu.

Zimne piwko i czekanie (no i walka z małymi komarami, których jest mnóstwo ).

Cały dzień bez brania.

ok godz 23.00 przełom !

Branie !!!

Krótkie podszarpywanie i kita. żyłka szybko schodzi z kołowrotka. Zacinam i zaczyna się zabawa :mrgreen:

20 minut jeździ jak chce.

Łapy mi latają bo wiem że to nie mała rybka .Modle się żeby nie spadł z haka. Odjazdy podciąganie . Niestety mój podbierak okazał się za mały (czas na zmianę sprzętu) .

Robiłem z 5 prób podebrania i JEST.

siedzi na brzegu 83 cm ponad 10kg :mrgreen::lol:

Wziął na pellet.

zdjęcie i do wody .

normal_20150826_230708%7E0.jpg

niestety zdjęcie słabe bo mam nowy telefon i się go uczę. Nie chciałem go męczyć i bawić się aparatem.

Wynagrodził mi cały dzień czekania :)

Zakładam pellet zarzucam wędki i czekam na kolejnego ;)

Czekam 2 godz i cisza. Przegrywam walkę z komarami i idę do namiotu spać.

o godz 5 budzi mnie pisk sygnalizatora i hamulec kołowrotka.

Znów coś wzięło! Znowu jazda! :mrgreen:

Czuję że nie jest już tak wielki jak poprzedni ale daje popalić nie gorzej niż tamten.

pompowanie odjazdy , znów z 5 podejść do podbieraka.

I jest na brzegu.

76 cm i ok 7-8 kilo nie ważyłem

telefon ogarnąłem więc zdjęcia już lepsze chociaż nie mam wprawy w robieniu samojeb ek :wink:

normal_20150827_053145%7E0.jpg

normal_20150827_053141%7E0.jpg

Do wody .

Już jestem happy :lol: .

Widno na dworze. Łowię dalej chociaż ok 9.00 chciałbym wyjechać.

Zakładam pellet. Zarzucam i powoli zaczynam się zbierać.

Siadam jeszcze na fotelu i cieszę się wstającym słońcem.

Nagle branie na prawej wędce. Podciągnęło 2 razy i cisza.

za to na lewej podciąga.

Piękny dźwięk - pisk sygnalizatora i odgłos wybieranej żyłki :lol::mrgreen:

Zacinam. Jakoś inaczej chodzi na wędce ale ładnie ciągnie.

Kiedy jest już przy brzegu wyskakuje nad wodę . To nie karp!

Jesiotr !

Ładuje w podbieraku (nie bez kłopotów) i jest na brzegu.

Piękny . Równe 100 cm.

Odlot!

normal_20150827_065919%7E0.jpg

normal_20150827_065922%7E0.jpg

Zarzucam wędki . Czekam jeszcze pół godziny ale już pora wracać.

Zwijam resztę sprzętu i do domu.

Podsumowując pierwsza moja samotna wyprawa na karpie. :mrgreen:

Baaaardzo udana :!: . :lol:

2 piękne miśki i pierwszy w życiu jesiotr.

:lol::lol:

ps. trzeba będzie zainwestować w sprzęt bo ten nie pociągnie .

z resztą kołowrotek padł :lol:

Napisano

Ostatnie najlepsze wypady na wielkie płocie składały się z dwóch wypraw na kanał roboczy w Pierzchałach.

14 sierpień

Krajobraz miejscówki bardzo urokliwy i na pewno jeden z ładniejszych w mojej okolicy.

normal_WP_20150814_004.jpg

Ostatnie przygotowania oraz ostatnie poprawki przed zamoczeniem zestawów w wodzie

normal_20150814_124613.jpg

normal_20150814_124617.jpg

...i bach, pierwsza piękna płoć w ręku :)

normal_20150814_125106.jpg

normal_20150814_125110.jpg

Tego dnia udało mi się odłowić 13kg. pięknych, do 40cm. grubych płoci

normal_WP_20150814_033.jpg

normal_WP_20150814_036~0.jpg

22 sierpień

Tego dnia słońce tak doskwierało przez całe wędkowanie, że postanowiliśmy robić zdjęcia dopiero na zakończenie wędkowania oraz z wypuszczania ryb

normal_20150822_153528.jpg

normal_20150822_153550~0.jpg

normal_20150822_153609.jpg

normal_20150822_153611.jpg

20 sierpień

W między czasie udało się na rzece Pasłęce złowić kilka dorodny cert

normal_11896969_957658594289578_1937999374_n.jpg

normal_11911765_957658487622922_48205975_n.jpg

przy okazji łowienia cert na rzece również udało się złowić piękną ponad 30cm. płoć

normal_WP_20150819_002.jpg

Wszystkie ryby łowione na metodę przepływanki, a za przynęty służyły mi pinki oraz gotowana pszeniczka. ZAZNACZAM, że wszystkie ryby co do ostatniej sztuki wróciły z powrotem do wody.